Laurentiu Duta: 3 Sud Est a fost cel mai mare succes. Ce urmeaza? - Interviu

Joi, 05 Iulie 2012, ora 08:44
4479 citiri
Laurentiu Duta: 3 Sud Est a fost cel mai mare succes. Ce urmeaza? - Interviu
Foto: Arhiva

Pe Laurentiu Duta nu ai cum sa nu il cunosti. A urcat pe culmile succesului datorita formatiei 3 Sud Est si se declara extrem de mandru de acest proiect.

In cadrul unui interviu acordat Ziare.com, artistul a spus ce trebuie sa faca un tanar care aspira la un loc pe scena muzicala romaneasca.

Laurentiu ne-a marturisit si ce a facut cu primii bani importanti castigati din muzica.

Stiu ca produceti muzica pentru mai multi artisti. Care dintre "produsele" dumneavoastra credeti ca a avut cel mai mare succes la public?

Sunt cateva care s-au miscat foarte bine. Insa pot spune ca 3 Sud Est a fost cel mai mare succes, deorece acolo aveam rol de producator, dar si artist. Si mai ales judecand dupa numarul de albume vandute.

Ce trebuie sa faca un artist ca sa fie remarcat?

Acum cu Internetul esti mult mai "vizibil" decat atunci cand am plecat eu la drum in muzica. Daca ai o piesa buna, facuta intr-un home studio, incarc-o pe Youtube, dai share pe Facebook, messenger.

Daca este hit, atunci se va raspandi cu o viteza incredibila si poate va ajunge si la urechile celor de la casele de discuri. Sunt piese care apar pe net fata sa fie semnate cu cineva si fac milioane de vizualizari, dupa care sunt preluate oficial si le auzim si pe radio. In ce ma priveste ca producator ma limitez momentan la artistii pe care ii am. Dar e posibil intr-o zi sa caut voci noi.

In noua lume a artistilor cat la suta conteaza talentul si cat la suta promovarea?

Talentul si carisma conteaza la fel de mult ca si promovarea. Noi in echipa noastra 1 Artist Music avem o vorba: cel mai bun manager este Hitul. De multe ori auzim o piesa la radio fara sa stim cine o canta, cum arata intrepretul sau interpreta sau daca are clip sau nu. Si cu toate astea ne place piesa foarte mult. Cantecul este mai important decat orice. Evident ca bine impachetat ii va creste si mai tare valoarea.

Artistii trebuie sa cante pentru public sau pentru ei? Arta pentru arta sau arta pentru public?

In primul e important sa canti pentru tine si sa canti ceea ce iti place. Apoi normal ca trebuie sa te gandesti si la public. Sa fie multumit de prestatia ta, de show-ul tau. Sa plece fericit de la concertele tale.

Ati declarat ca vreti sa va ocupati mai mult de cariera solo. Cum ar suna titlul unui material de presa care sa anunte revenirea in muzica?

Da, de cariera mea solo, dar si de artistii pentru care compun muzica. Nu am acest talent. Va las pe voi sa alegeti titluri.

Dupa miile de concerte sustinute, ce v-a ramas intiparit in minte? Care este cel mai frumos moment trait pe scena? Dar in culise?

Sunt multe amintiri frumoase. Am cantat in turnee mari nationale cu peste 50.000 de spectatori. Sentimentul este colpesitor. Poate trofeul Mamaia 2000 a fost cel mai neasteptat si frumos moment. In culise era o atmosfera relaxata. Facem poze, dadeam autografe, dar ne si ironizam reciproc.

Va mai amintiti ce ati cumparat cu primii bani obtinuti la un concert?

Asta nu mai stiu. Dar cu primii banii din vanzarea primului album 3 Sud Est, mi-am cumparat un sistem audio, adica CD player, casetofon, statie si boxe.

Reunirea 3 Sud Est a fost un succes iesit din comun. Cand o sa o repetati?

A fost si pentru noi un moment special si emotionant. Poate il vom repeta, dar in cadrul unui turneu national de revedere cu fanii.

Exista pe piata cineva in momentul actual alaturi de care ati dori sa lucrati?

Sunt multumit de artistii cu care lucrez si anume Elena Gheorghe, Andreea Banica, Dony. Dar sunt deschis la colaborari si cu alte echipe de producatori sau artisti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Laurentiu Duta 3SudEst reunire, #Laurentiu Duta 3SudEst, #Laurentiu Duta muzica , #cantareti