Solistul trupei italiene Maneskin, castigatoarea concursului Eurovision 2021, a facut testul antidrog. Cum arata rezultatul

Marti, 25 Mai 2021, ora 08:13
7275 citiri
Solistul trupei italiene Maneskin, castigatoarea concursului Eurovision 2021, a facut testul antidrog. Cum arata rezultatul
Damiano David a negat ca ar fi consumat droguri FOTO Facebook / Maneskin

Solistul grupului Maneskin a negat ca ar fi prizat cocaina, dupa ce online au aparut astfel de speculatii, in urma unor imagini care il aratau aplecat peste masa in timpul finalei.

"Nu au fost consumate droguri in Camera Verde si consideram problema incheiata", a transmis EBU.

Damiano David suspectat ca a consumat droguri in timpul finalei de sambata seara, a fost exonerat in urma unei anchete si dupa ce a fost testat in acest sens, a anuntat European Broadcasting Union.

Grupul glam rock Maneskin, care s-a numarat intre favoritii concursului, a castigat editia de anul acesta cu piesa "Zitti e buoni".

La conferinta de presa care a urmat finalei, David a spus ca privea in jos, sub masa, pentru ca un coleg de trupa, chitaristul Thomas Raggi, sparsese un pahar. EBU a confirmat ca sub masa se aflau resturi de sticla, care pot fi vazute si in inregistrarea transmisiunii, potrivit BBC.

"Nu consum droguri. Va rog, nu spuneti asta. Fara cocaina", a spus sambata David.

EBU a transmis ca este "alarmata" ca specualtii eronate ce duc la stiri false au umbrit spiritul si rezultatul evenimentului si au "afectat pe nedrept trupa".

"Vrem sa felicitam Maneskin inca o data si sa ii dorim un succes urias. Suntem nerabdatori sa lucram cu Rai pentru a produce un impresionant Eurovision Song Contest in Italia de anul viitor", a mai transmis organizatia.

Anterior, grupul a negat ferm consumul de droguri si a reactionat la acuzatii printr-o postare pe Instagram: "Suntem cu adevarat impotriva drogurilor si nu am folosit vreodata cocaina. Suntem gata sa fim testati, pentru ca nu avem nimic de ascuns".

In finala de sambata, cantareata franceza Barbara Pravi a ocupat locul al doilea. Ea a aparat trupa pe retelele de socializare, dupa ce unii cereau, inainte de verdictul EBU, ca Maneskin sa fie descalificata.

"Maneskin a fost minunata sambata noapte. Ei au fost votati de telespectatori, acesta este locul lor, victoria lor, momentul lor", a scris cantareata.

Maneskin este primul grup care castiga ESC in decurs de 15 ani, iar aceasta este a treia victorie pentru Italia la concursul muzical.

Italia a participat prima data la Eurovision in 1956. Opt ani mai tarziu, Gigliola Cinquetti a castigat concursul cu "Non Ho L'eta", iar Toto Cutugno s-a impus in 1990, cu "Insieme".

Din 1997 pana in 2011, Italia nu a trimis reprezentanti la Eurovision. A revenit ca una dintre cele cinci tari "mari platitoare".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#eurovision, #castigatori, #test antidrog , #cantareti