Surprize-surprize in topul Forbes al celor mai bogati muzicieni in 2015

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 12:54
3069 citiri
Surprize-surprize in topul Forbes al celor mai bogati muzicieni in 2015
Foto: Pexels

Desi cantareata britanica Adele se afla in toate topurile, clasamentul celor mai "banosi" muzicieni pe 2015 nu este condus de aceasta. Cei mai multi bani se castiga in prezent din turnee, iar Katy Perry pare sa fi inteles prima asta.

Cantareata conduce anul acesta topul Forbes, ea avand incasari de 135 de milioane de dolari. In timpul turneului "Prismatic", aceasta a reusit sa stranga din vanzarea biletelor in fiecare oras in care a concertat cate 2 milioane de dolari cel putin.

In clasament urmeaza trupa One Direction, cu 130 de milioane de dolari, si Garth Brooks, cu 90 de milioane de dolari castigati in aceeasi perioada.

One Direction a castigat din 74 de concerte aproape dublu comparativ cu Rolling Stones.

Top Forbes: Care este vedeta TV care castiga cel mai bine

Pe locul 4 se afla Taylor Swift, cu castiguri de 80 de milioane de dolari. Si aceasta a castigat mare parte din suma din turneu. Swift a reusit sa incaseze circa 4 milioane de dolari in urma unui concert sustinut in oricare dintre orasele vizitate. Cel mai probabil, estimeaza Forbes, artista va conduce topul din 2016.

Desi in top 10 se afla patru muzicieni de sex feminin, Forbes remarca diferente intre incasarile artistilor, in functie de gen, barbatii castigand mai mult.

In ceea ce priveste varsta celor aflati in clasament, diversitatea e mare: de la foarte tinerii membri ai One Direction pana la Paul McCartney, in varsta de 73 de ani, care se afla pe locul 17, cu 51,5 milioane de dolari.

Diverse sunt si stilurile reprezentate: de la hip hop (asa cum canta Diddy, aflat pe locul 9 cu 60 de milioane de dolari) pana la Calvin Harris, care este DJ. Acesta, iubitul lui Taylor Swift, se afla pe locul 6, cu 66 de milioane de dolari.

Tot niste veterani ai muzicii se afla pe locul 5, The Eagles. Cel mai bogat muzician de anul trecut, rapperul Dr. Dre, se afla acum pe locul 28.

Din top 10 mai fac parte Justin Timberlake, Fleetwood MAC si Lady Gaga.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cantareti top castiguri Forbes 2015, #muzicieni castiguri 2015 Forbes, #artisti bani 2015 Forbes, #Katy Perry Forbes 2015 , #cantareti