Ce amenda au primit organizatorii concertului Robbie Williams, dupa ce seful ANPC a promis sanctiune maxima

Marti, 28 Iulie 2015, ora 14:25
4781 citiri
Ce amenda au primit organizatorii concertului Robbie Williams, dupa ce seful ANPC a promis sanctiune maxima
Foto: Ziare.com

Cele doua firme care au organizat concertul lui Robbie Williams la Bucuresti au fost amendate cu suma de 10.000 lei de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) pentru un comportament incorect in relatia cu consumatorii, neasigurand suficiente puncte de vanzare a produselor alimentare si a bauturilor, conform unui comunicat al institutiei.

Asta desi, saptamana trecuta, seful ANPC promitea sanctiune maxima. El nu a spus si la cat se ridica aceasta amenda, insa, in luna mai, in urma unor controale in supermarketuri, ANPC a dat mai multe amenzi pentru practici concurentiale incorecte, iar presedintele ANPC, Marius Dunca, spunea atunci ca "amenzile pentru practici comerciale incorecte sunt de la 5.000 la 100.000 de lei".

Asadar, putem spune ca organizatorii concertului Robbie Williams au scapat ieftin. Tinand cont de faptul ca un bilet la categoria Golden Circle a costat 464,40 de lei, amenda poate fi platita din vanzarea a aproximativ 22 de bilete.

300 de reclamatii la ANPC pentru concertul lui Robbie Williams

In perioada 19-23 iulie 2015, la ANPC au fost inregistrate aproximativ 300 reclamatii ale consumatorilor pentru concertul lui Robbie Williams din data de 17 iulie.

Consumatorii au reclamat, in principal, faptul ca pentru achizitionarea de bauturi si produse alimentare au stat la cozi minimum 45 de minute, dupa ce, anterior, au mai stat la o alta coada pentru a incarca o anume suma pe un card, potrivit Agerpres.

Concertul lui Robbie Williams le aduce organizatorilor amenda maxima: Platesc pentru lipsa de respect!

In urma controlului, s-a constatat ca societatile organizatoare trebuiau sa asigure in perimetrul destinat concertului, conform planului de organizare, o suprafata suficienta pentru ca toti participantii sa poata achizitiona bauturi si produse alimentare.

ANPC precizeaza ca la verificarea contractelor incheiate intre organizatori si societatile comerciale care urmau sa presteze servicii de vanzare de produse in locatia evenimentului, organizatorii nu s-au asigurat ca firma prestatoare va garanta instalarea a cel putin 300 de metri liniari de standuri, asa cum initial stabilisera prin contractul incheiat cu societatea prestatoare, care cu doua zile inainte de eveniment a renuntat sa participe la eveniment.

ANPC a constatat un comportament incorect in relatia cu consumatorii, aceasta practica aducand atingere in mod direct intereselor consumatorilor. Cei doi organizatori au fost sanctionati cu amenda contraventionala in valoare de 10.000 lei pentru incalcarea drepturilor consumatorilor.

Robbie Williams, concert incendiar la Bucuresti: Romania, ai fost al naibii de minunata! (Foto&Video)

Deoarece in cadrul evenimentului, pentru achizitia de produse, s-au folosit exclusiv carduri care nu erau nominale, ANPC a sesizat Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru verificarea incasarilor si a recuperarii sumelor ramase neutilizate de catre consumatori.

"Astfel de practici vor fi verificate si sanctionate de ANPC, astfel incat consumatorii sa beneficieze de respectarea tuturor drepturilor. Este o bataie de joc la adresa consumatorilor", a declarat, in comunicat, presedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.

Intr-un comunicat transmis saptamana, ANPC arata ca participantii la concertul lui Robbie Williams au fost nemultumiti de cozile imense de la centrele pentru apa, sucuri si bere, la care au stat chiar si peste 90 de minute, dar si de insuficienta acestor centre.

De asemenea, au fost facute reclamatii referitoare la lipsa personalului pentru servire, ineficienta acestora, lipsa cosurilor de gunoi precum si la imposibilitatea cadrelor medicale de a ajunge la persoanele carora li s-a facut rau din cauza caldurii si a deshidratarii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#amenda concert Robbie Williams, #amenda Robbie Williams Romania, #concert Robbie Williams , #concerte