Concertele anului 2016 in Romania: Cine canta pentru prima oara la noi

Vineri, 01 Ianuarie 2016, ora 13:48
6432 citiri
Concertele anului 2016 in Romania: Cine canta pentru prima oara la noi
Foto: Eventim

Anul 2016 ii aduce, pentru prima oara in Romania, pe Charles Aznavour, pe celebrul chitarist Brian May, dar si legendara trupa Queen cu Adam Lambert.

In 2016 revin, in concerte, in Romania, Andre Rieu, Lara Fabian, Richard Clayderman si Nana Mouskouri.

Seria concertelor din 2016 va fi deschisa, pe 3 ianuarie, de Ada Milea si invitatii sai - Anca Hanu, Cristi Rigman si Bobo Burlacianu - cu un spectacol la Sala Majestic a Teatrului Odeon. Programul pe care il vor prezenta contine "cantece de iarna" (cantece de pe un CD proaspat lansat) si cantece din spectacole de teatru pentru care Ada Milea si Anca Hanu au creat partea muzicala. Anca Hanu a primit in 2015 Premiul UNITER pentru cea mai buna actrita.

Maestrul naiului, Gheorghe Zamfir, va concerta impreuna cu trupa sa pe 13 ianuarie la Hard Rock Cafe. Artistul a pregatit un program plin de piese proprii care vor fi interpretate cu trupa, dar si multe momente in care va combina melodii clasice cu muzica pop sau muzica de film.

Baietii de la Zdob si Zdub revin la Bucuresti, pe 17 ianuarie, intr-un concert la Arenele Romane. Spectacolul fusese programat initial pe 20 noiembrie, dar a fost reprogramat din cauza tragicului incendiu de la club Colectiv.

O premiera in lumea spectacolelor live din Romania va avea loc pe 18 ianuarie, la TNB, unde Alexandra Usurelu va folosi, in cadrul concertului "#PUR", videoproiectii pe toate cele trei laturi ale scenei, creand in acest fel iluzia unui "film 3D". Artista va fi insotita pe scena de band-ul sau si de Muse Orchestra. Concertul va fi filmat si lansat, in editie limitata, in format BluRay, dar si pe DVD.

Primul artist strain care va concerta in 2016, pentru prima data, in Romania va fi Lura. Ea va avea un spectacol pe 24 ianuarie, la Hard Rock Cafe.

Nascuta in Portugalia si cu origini in Capul Verde, cu cinci albume la activ, primul lansat in 1996, iar cel mai recent in urma cu cativa ani, cantareata s-a consacrat in industria muzicala internationala dupa ce a cantat alaturi de Cesaria Evora piesa "Moda Bo", abordand acelasi stil inconfundabil si unic in lume - "morna".

Pe 29 ianuarie, iubitorii muzicii rock au ocazia sa participe la Gala Metalhead Alternative Rock Awards 2015, care va avea loc la Arenele Romane.

Luna ianuarie se va incheia cu show-ul pe care canadianul il va sustine pe data de 30, la Sala Palatului.

Trupa Vita-de-Vie isi va aniversa, pe 20 februarie, 20 de ani de activitate printr-un concert care va avea loc la Arenele Romane. Vor fi incluse in playlist atat piese de pe primul album, cat si demo-urile din 1996 care l-au precedat, dar si piese noi, in prima auditie, de pe albumul preconizat sa apara in toamna lui 2016.

Pe 20 februarie va concerta, in premiera, la Bucuresti, Charles Aznavour, artistul supranumit Frank Sinatra al Frantei. Cu zeci de premii in palmares, in muzica si cinematografie, Charles Aznavour se va afla la Bucuresti in cadrul ultimului sau turneu din cariera.

Solista de muzica fado Ana Moura va aduce, pe 27 septembrie, la Sala Palatului din Capitala, sonoritati portugheze rafinate. Ea va interpreta si cantece de pe noul material "Moura", dar si compozitii deja cunoscute de publicul roman, precum "Leva-me aos Fados", "Ate ao Verao" sau "O Fado da Procura".

Pe 3 martie, la Sala Palatului, maestrul Tudor Gheorghe ii invita pe romani la aniversarea a 15 ani de la lansarea albumului "Primavara Simfonic". Artistul va fi acompaniat de instrumentistii Orchestrei Nationale Radio si de Corul National Madrigal, reuniti sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu.

Nana Mouskouri revine la Bucuresti, pe 5 martie, intr-un concert la Sala Palatului. Din playlistul artistei nu vor lipsi piese precum "Amazing Grace", "Only Love" sau "I Have A Dream".

In aceeasi zi, la Arenele Romane, bucurestenii vor putea fi martorii unui eveniment semnat TrancENDancE, cu unul dintre artistii care si-a dedicat intreaga cariera muzicii trance - Ferry Corsten.

De Ziua Femeii, trupa Directia 5 le ofera doamnelor "cel mai frumos cadou" muzical intr-un concert care va avea loc la Sala Palatului.

Cu aceeasi ocazie, dar pe 9 martie, celebrul pianist Richard Clayderman revine, la Bucuresti, intr-un concert cu un repertoriu diferit, ales special pentru a celebra Ziua Internationala a Femeii. Spectacolul "Balade pour elle" este o productie grandioasa, completata cu decoruri impresionante si efecte de lumini care vor transpune publicul intr-un univers al tandretii, sustin organizatorii. Invitat special va fi Gheorghe Zamfir.

Brian May, chitaristul legendarei trupe Queen, compozitor, producator si unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni ai lumii, va ajunge pentru prima data in Romania pe 14 martie.

Artistul va urca pe scena Salii Palatului impreuna cu Kerry Ellis, una dintre noile senzatii de pe Broadway si West End-ul londonez.

Show-ul de la Bucuresti face parte din cea de a doua parte a turneului "One Voice", care cuprinde alte 11 concerte in Europa de Est. Alaturi de nelipsitele piese Queen, concertul de la Bucuresti va cuprinde si interpretari ale unor hituri clasice, inclusiv piese The Beatles.

Fostul proiect The Straits, intitulat acum The Dire Straits Experience, va putea fi vazut pe 20 martie la Sala Palatului din Capitala, iar pe 24 martie Joshua Redman Trio va concerta in premiera in Romania la Sala Radio, in cadrul Jazz Night Out.

Pe 14 aprilie revine in Romania Alessandro Safina, "unul dintre cei mai populari tenori ai lumii", cu un concert care ar fi trebuit sa aiba loc initial pe 21 decembrie. Artistul va fi acompaniat de 74 de muzicieni profesionisti, cunoscuti sub titulatura "The Alexander Symphony Orchestra".

Lara Fabian revine in Romania pe 22 aprilie pentru un concert care va fi sustinut in cadrul turneului "Un Soir Autour Du Monde". De asemenea, artista va sustine un concert si la Cluj-Napoca pe 20 aprilie.

Cea de a cincea editie a festivalului Metalhead Meeting, o editie aniversara, va avea loc intre 3 si 5 iunie, la Arenele Romane din Bucuresti. Fanii vor avea din nou ocazia sa asculte unele dintre cele mai tari nume ale scenei internationale de metal, printre numele deja confirmate numarandu-se trupa Eluveitie, care vine la Bucuresti cu un setlist extins, ce va trece prin toata cariera de aproape 15 ani a formatiei, Dragonforce, care vor concerta in premiera in Romania la festival, si Kreator - trupa emblematica a thrash metalului mondial, cu 33 de ani la activ si 13 albume de studio.

Unul dintre concertele asteptate de bucuresteni va fi cel al celebrului violonist Andre Rieu, care revine, la Bucuresti, cu un spectacol pe 11 iunie, insotit de Orchestra Johann Strauss.

Pe 21 iunie, in Piata Constitutiei din Capitala, publicul bucurestean va avea ocazia sa vada live, pentru prima oara, legendara trupa Queen cu Adam Lambert.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#concerte Romania 2016, #concerte Bucuresti 2016 , #concerte