Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Eveniment muzical extraordinar cu doi artisti de calibru la Sala Radio

Marti, 24 Iunie 2014, ora 00:53
1391 citiri
Eveniment muzical extraordinar cu doi artisti de calibru la Sala Radio

Rareori se intalnesc intr-un singur eveniment doi artisti de "calibru" atat de mare cum sunt pianistul Valentin Gheorghiu si violonistul Gabriel Croitoru si doua instrumente muzicale pe masura, cum sunt un pian Steinway si vioara Gaurneri, care a apartinut lui George Enescu, instrument aflat in administrarea Muzeului National"George Enescu".

Recitalul extraordinar programatvineri, 27 iunie (19.00), ceincununeaza si inchide stagiunea Salii Radio, constituie evenimentul prin care este "lansat" noul pian de concert Steinway al scenei bucurestene.Vioara care a apartinut lui George Enescu se afla din 2008, prin concurs, in folosinta violonistului Gabriel Croitoru.

Recitalul propune publicului un program 100% Beethoven, reprezentand un prim episod al Integralei Sonatelor pentru pian si vioara de Beethoven pe care si-o propun Valentin Gheorghiu si Gabriel Croitoru la Sala Radio. Pe 27 iunie veti asculta 3 dintre cele 10 sonate pentru pian si vioara create de marele compozitor:Sonata nr. 1 in re major, Sonata nr. 5 in fa major -Sonata primaveriisiSonata nr. 8 in sol major.

Valentin Gheorghiu s-a remarcat ca un exceptional pianist si compozitor roman, colaborand cu nume importante ale vietii muzicale alaturi de care a evoluat in Austria, Franta, Germania, SUA, Elvetia, Italia, Marea Britanie, Suedia, Ungaria, Polonia, Norvegia, Canada, Spania, Israel, Japonia. Pe langa o activitate solistica de exceptie, marcata de recitaluri si concerte, Valentin Gheorghiu se dedica si muzicii de camera. A efectuat numeroase inregistrari, multe dintre acestea editate de case de discuri din tara sau strainatate.

A fost distins cu numeroase premii obtinute in competitii internationale dedicate pianului, in prezent facand parte din juriile concursurilor "P. I. Ceaikovski", "Van Cliburn", "Fr. Chopin", "A. Rubinstein", "L. van Beethoven", "R. Schumann", "J. S. Bach".

Cu peste o mie de aparitii scenice, violonistul Gabriel Croitoru este un muzician cu o bogata prezenta in viata muzicala: solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania, al Filarmonicii din Ploiesti si prim violonist al Cvartetului de Stat "Transilvan" al Filarmonicii din Cluj-Napoca.

Gabriel Croitoru a evoluat ca solist in compania unor orchestre importante din intreaga lume, cum ar fi: London Royal Philharmonic, Orchestra de camera "Regina Sofia", orchestrele simfonice din Monte-Carlo, Salonic, Malaga, Sevilla, Galicia, Pamplona, Cannes, Lyon s.a. A fost aplaudat in recitaluri in: Franta, Spania, Germania, Belgia, Olanda, Italia, China, Bulgaria, S.U.A. Incepand din 2011 a sustinut mai multe turnee nationale de anvergura sub titlul "Duelul viorilor" (alaturi de Liviu Prunaru si Horia Mihail) si "Vioara lui George Enescu la sate" (alaturi de Horia Mihail).

Biletele sunt disponibile pewww.bilete.ro, in oficiile Postei Romane,in Magazinele Inmediosemnalizate"Bilete.ro", in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#pian Steinway Sala Radio, #pian Steinway Valetin Gheorghiu, #concert Beethoven Sala Radio, #concert Valentin Gheorghiu Sala Radio , #concerte