Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Hituri cantate peste tot in lume, live in Bucuresti - unde trebuie sa mergi

Luni, 03 Februarie 2014, ora 20:25
1430 citiri
Hituri cantate peste tot in lume, live in Bucuresti - unde trebuie sa mergi
Foto: Arhiva

Ideea de "slagar" sau, altfel spus, de "hit" este cel mai adesea asociata celebrelor melodii care au fost si inca sunt la mare moda, cum ar fi cele ale unor formatii ca Beatles, ABBA, Spice Girls sau ale unor solisti pop-rock, dar cele mai cunoscute melodii si cu siguranta mult mai longevive sunt fragmentele de mare popularitate din muzica clasica.

Doua astfel de "hit-uri" ale romantismului muzical rus, cantate peste tot in lume si devenite parte "subconstienta" a vietii cotidiene, vor fi reunite in concertul de la Sala Radio programat vineri, 7 februarie (19:00): "Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra", semnat de RACHMANINOV si "Dansurile polovtiene" (din opera "Cneazul Igor") compuse de conationalul sau, Borodin.

Daca prima lucrare a inspirat tema principala a cantecului "All by Myself", devenit cunoscut mai ales prin interpretarea lui Celine Dion, dar a facut parte si din coloana sonora a unui mare numar de pelicule cinematografice, "Dansurile polovtiene" au fost utilizate de Julio Iglesiassub titlul "Quiereme" ("Iubeste-ma") in albumul sau "Emociones".

"Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra" - interpretat de Orchestra Nationala Radio, solist Mihai Ungureanu - este cea mai populara creatie a lui Rachmaninov, considerat ultimul mare romantic al muzicii clasice.

"A compune muzica este parte a vietii mele la fel cu a respira si a manca. Compun muzica pentru ca trebuie sa dau o forma sentimentelor mele, la fel cum vorbesc pentru ca trebuie sa imi rostesc gandurile", spunea compozitorul.

Cu un palmares variat de concerte pe mai multe continente, al carui nume este in tara strans legat de Filarmonica Oltenia din Craiova, Mihai Ungureanu este in prezent director artistic al institutiei, a ocupat pozitia de director general si, in calitate de solist concertist al ansamblului, a sustinut numeroase concerte la sediu, dar si turnee in Italia, Germania, Franta, Elvetia, Spania, Gibraltar.

Biletele sunt disponibile pewww.bilete.ro, in oficiile Postei Romane,in Magazinele Inmediosemnalizate"Bilete.ro", in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#concert pian Rachmaninov Sala Radio, #concert Rachmaninov Sala Radio, #concert Mihai Ungureanu Sala Radio, #bilete concert pian Rachmaninov , #concerte