Militar roman care s-a intalnit cu Waters: Nu exista pace fara razboi!

Joi, 29 August 2013, ora 12:09
1518 citiri
Militar roman care s-a intalnit cu Waters: Nu exista pace fara razboi!
Foto: Facebook/Sebastian Bodu

Cativa militari romani raniti in misiuni in Irak si Afganistan s-au intalnit cu Roger Waters in culisele show-ului "The Wall", care a avut loc miercuri seara, in Capitala, artistul dorind sa le multumeasca pentru sacrificiul lor in operatiunile de mentinere a pacii in zone afectate de conflicte.

Miercuri, la 18.30, in fata portilor din fier din Piata Constitutiei, cativa militari romani care au fost grav raniti in misiunile din Afganistan si Irak asteptau sa intre in spatiul de concert. De altfel, ei au fost singurii spectatori care s-au putut intalni fata in fata cu Roger Waters. Artistul, al carui tata a murit in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a decis ca in pauza show-ului "The Wall" - care vorbeste despre victimele sistemelor politice, conflictelor si ideologiilor - sa cunoasca militari veterani din tarile in care canta.

Printre cei pregatiti sa il intalneasca pe artist s-a numarat si Laurentiu Serban. In 2006, acesta se afla in misiune in Afganistan, iar in timpul unei misiuni de patrulare automobilul in care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Despre prezenta sa la concert, Serban a spus ca este rezultatul unei surprize.

"Cand am primit telefonul sa particip la concert, nu speram... E o mare bucurie, pentru ca eu sunt dintre cei care au crescut cu aceasta muzica. Este un mare eveniment in Romania", a declarat Laurentiu Serban.

Cantecul sau preferat din discografia Pink Floyd este "Shine on You Crazy Diamond", pe care l-a ascultat prima data cand avea 10 ani. "N-as vrea sa intru in polemica, dar mi-as dori si eu, probabil ca si Roger Waters, ca omenirea sa ajunga la acel stadiu de intelepciune incat sa nu mai fie necesara meseria mea de militar", a spus Laurentiu Serban despre mesajul show-ului lui Waters.

"A reusit sa darame un zid destul de mare, care s-a intins pe tot estul Europei. E o mare onoare sa il intalnesc. Nu vreau sa il intreb ceva, vreau doar sa imi exprim onoarea ca m-am intalnit cu el si am avut aceasta ocazie unica", a completat Laurentiu Serban.

"Nu exista pace fara razboi"

Un alt militar aflat pe lista celor cu care s-a intalnit Waters, Dorin Petrut, a apreciat gestul artistului. "Nu exista pace fara razboi. Pentru democratie si libertate mai trebuie sa platim si cu sange. Conteaza ca cineva se mai uita si la sacrificiile facute de noi", a declarat acesta. In 2007, Petrut se afla in misiune in Irak si a fost ranit grav in urma unei explozii.

Cantecul formatiei Pink Floyd pe care il prefera Petrut este "Another Brick in the Wall", pe care il stie din liceu, dar, cand vine vorba de asocierea dintre muzica si meseria sa, acesta vorbeste despre melodii "adecvate". "Pentru misiuni avem rock 'n' roll, pentru dor de casa, doinele, iar pentru relaxare, Jean Michel Jarre, Pink Floyd, cateodata Abba", a spus acesta zambind.

In ceea ce priveste intalnirea cu Roger Waters, acesta a declarat: "Vreau doar sa ii strang mana. Consider ca s-au pus toate intrebarile si s-au primit toate raspunsurile".

Roger Waters - The Wall: un show complet, cu porc gonflabil, elicopter si profesor de groaza

Muzicianul britanic Roger Waters a sustinut, miercuri seara, in Piata Constitutiei din Bucuresti, impresionantul show "The Wall", in fata unui public de peste 50.000 de persoane.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#militari romani intalnit Roger Waters, #veterani Irak Afganistan Roger Waters , #concerte