Spectatori lesinati la concert: Politia face control. Se poate ajunge la inchiderea mall-ului

Sambata, 21 Mai 2016, ora 13:02
3822 citiri
Spectatori lesinati la concert: Politia face control. Se poate ajunge la inchiderea mall-ului
Foto: Facebook/Zile si Nopti Piatra-Neamt

Reprezentantii Galleria Mall nu au solicitat Primariei Piatra Neamt autorizatie pentru concertul Carla's Dreams, a declarat, sambata, primarul interimar Dragos Chitic.

"Este o societate comerciala privata care a decis organizarea unui concert in interior. A fost o solutie cel putin neinspirata, pentru ca ei au o parcare destul de mare unde putea fi organizat concertul. Primaria Piatra Neamt nu a primit nicio solicitare pentru eliberarea vreunui act pentru desfasurarea concertului.

Am dispus Politiei Locale sa efectueze un control, sa verifice autorizatia de functionare si ce prevede aceasta, iar in functie de rezultate vom lua masurile care se impun. Se poate merge pana la inchiderea mall-ului", a afirmat Chitic.

Potrivit sublocotenentului Andrei Grancea, purtator de cuvant al ISU Neamt, si Inspectia ISU a demarat o ancheta pentru a constata daca s-au incalcat normele de protectie impotriva incendiilor.

De asemenea, Politia Piatra Neamt deruleaza o ancheta in urma reclamatiei depuse de managerul Carla's Dreams cu privire la conditiile improprii in care a avut loc concertul. Membrii formatiei sustin ca ei au fost cei care au oprit concertul dupa ce au vazut ca doua persoane au lesinat din cauza caldurii. Oficialii ISU spun insa ca pompierii, alaturi de organizatori, au intrerupt concertul.

Pe de alta parte, reprezentantii Galleria Mall Piatra Neamt au precizat ca intrarea la concertul Carla's Dreams a fost libera si nu s-au asteptat la un aflux atat de mare de spectatori. Potrivit acestora, spectacolul a fost organizat in interiorul mall-ului, la etaj, cu ocazia deschiderii mai multor magazine.

Reprezentantii Galleria Mall Piatra Neamt au solicitat oficial prezenta la eveniment a unor reprezentati ai ISU, Jandarmeriei, Politiei si Ambulantei. Au fost deschise toate instalatiile de aer conditionat si geamurile de la etaj, dar nu au mai facut fata numarului mare de spectatori.

La concertul Carla's Dreams au fost prezenti peste 2.000 de oameni, marea majoritate copii.

Din cauza caldurii insuportabile, noua persoane au lesinat, iar 5 dintre acestea au fost transportate cu Ambulanta la spital, dar nu au ramas internate.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#concert anulat Piatra Neamt, #concert lesinati Piatra Neamt mall, #mall autorizatie concert Carla Dreams , #concerte