Sute de clujeni au semnat o petitie prin care cer mutarea festivalului Untold in afara orasului

Marti, 01 August 2017, ora 16:50
6520 citiri
Sute de clujeni au semnat o petitie prin care cer mutarea festivalului Untold in afara orasului
Foto: Facebook/Untold

Peste 800 de clujeni au semnat o petitie prin care se cere mutarea la periferie a festivalului Untold. Acesta ar trebui sa inceapa joi, 3 august, si sa tina pana duminica.

"Asa cum alte festivaluri clujene precum Electric Castle sau MOX pot functiona in afara orasului, noi, cetateni in Cluj-Napoca si comunele limitrofe, sustinem mutarea UNTOLD din centrul municipiului.

Asa cum este organizat acum, festivalul ingradeste dreptul la oras al locuitorilor si celor care muncesc aici, prin ocuparea abuziva a spatiilor publice (parcuri si parcari), blocarea inutila a circulatiei si poluarea sonora, timp de mai multe zile", sustine unul dintre cei peste 800 de semnatari ai petitiei postate online.

"Pentru un haos relativ profitabil financiar, de-o saptamina, unii oameni renunta cu usurinta la drepturi legale inalienabile", remarca un alt semnatar al petitiei.

"Tot orasul e blocat si impanzit cu ocazia acestui eveniment. Ne blocheaza toate activitatile de zi cu zi... Practic, ori platesti si mergi, ori pleci din oras! Nu e normal", sustine altcineva.

In asementimentul sau e si un alt semnatar: "Daca domnul Boc are neaparat nevoie de tambalau, sa ne plateasca mai intai concedii pe perioada acestui 'festival'".

Altcineva se arata deranjat de faptul ca, in perioada festivalului, "nici macar o chirie nu mai poti gasi in Cluj, pentru ca orice anunt il citesti la o locuinta de inchiriat, scrie: pentru UNTOLD. Si sa nu uitam: orice cocioaba, de UNTOLD, are un minim minim pret de 300Euro".

Untold: Clujul e arhiplin. Preturi la cazare mai mari si cu 400%

Cei mai multi invoca, pentru mutarea festivalului, galagia, faptul ca nu in perioada festivalului nu se mai gasesc locuri de parcare, dar si faptul ca foarte aproape, la doar 50 de metri, se afla Spitalul de Copii.

Editia de anul acesta a Untold il are drept cap de afis pe Dj-ul Armin van Buuren. Vor mai urca pe scena, printre altii, Afrojack, Ellie Goulding, Steve Aoki, Dimitri Vegas.

Citeste si Cazare ilegala la Untold: Un profesor universitar a aranjat sa dea camere de camin cu 150 de euro pe noapte

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#petitie mutare Untold periferie, #petitie Untold, #mutare festival Untold , #concerte