Ziare.com

Va place Brahms? - Razvan Suma te invita sa raspunzi provocarii sale la Sala Radio

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 12:55

   

Va place Brahms? - Razvan Suma te invita sa raspunzi provocarii sale la Sala Radio
In cateva zile, respectiv, marti, 29 octombrie (19.00), la Sala Radio melomanii din Bucuresti vor avea ocazia de a raspunde celei mai noi provocari lansate de tanarul artist roman Razvan Suma odata cu turneul national "Va place... Brahms?".

Razvan Suma, sotul Analiei Selis: Violoncelul meu este ca un Ferrari - Interviu

Despre repertoriul ales pentru acest eveniment, sonatele pentru violoncel si pian ale unuia dintre cei mai mari compozitori ai lumii, Johannes Brahms, Razvan Suma marturiseste: "Putem spune ca Brahms este unul dintre "evergreen-urile" muzicii clasice internationale. Este greu sa gasim un orchestrator mai bun ca el. Magia lui Brahms te poarta intr-o alta atmosfera fata de lumea cotidiana, extrem de benefica pentru ritmul nostru actual de viata. A asculta Brahms este ca si cum... ai vindeca o rana."

In cadrul turneului - organizat de Asociatia Culturala "Analia Selis" - desfasurat intre 8 si 29 octombrie, Razvan Suma poarta muzica sa in 13 orase din Romania - Iasi, Suceava, Deva, Timisoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Carei, Bistrita, Oradea, Pitesti, Brasov, Arcus si Bucuresti.

Artistul roman a initiat aceasta calatorie muzicala insotit de doi foarte buni prieteni: violoncelul sau de patrimoniu universal - Maucotel - Fournier, creat la Paris in anul 1849 - si de pianistul Josu Okinena, invitatul special al evenimentului, artist spaniol de mare virtuozitate, cu o bogata cariera solistica. Cei doi au cantat impreuna in cele mai importante sali de concerte din Spania, Romania sau Argentina (Auditorio Nacional de Madrid, Kursall - San Sebastian, Teatro Colon - Buenos Aires, Argentina s.a.).

"Josu Okinena inseamna cea mai stabila si mai longeviva relatie profesionala din viata mea artistica si m-am gandit ca un deceniu de cantat impreuna trebuie sarbatorit cum se cuvine. Frumosul acestei colaborari sta in flexibilitatea abordarii muzicii. Cu Josu pe scena, muzica iese firesc din mine", a declarat Razvan Suma despre frumoasa sa colaborare cu artistul spaniol.

Mai multe detalii despre turneul national "Va place... BRAHMS?" pe site-ul www.razvansuma.com.

Biletele pentru evenimentul de la Bucuresti se pot achizitiona de la salile de concerte din tara, iar in Bucuresti de la casa de bilete a Salii Radio, la oficiile Postei Romane, Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, Magazinele Germanos sau online pe www.bilete.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 906 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor