A murit regina Ana: Festival muzical anulat din cauza doliului national

Sambata, 06 August 2016, ora 09:26
3778 citiri
A murit regina Ana: Festival muzical anulat din cauza doliului national
Foto: Facebook/Spellground Festival

Spellground Festival, care urma sa aiba loc la Constanta, in weekendul 12-14 august, a fost anulat din cauza doliului national decretat de Guvern peste o saptamana, in ziua inmormantarii reginei Ana.

"Decizia vine ca urmare a solicitarii Universitatii Ovidius Constanta, partener oficial al evenimentului, cu privire la respectarea zilei de 13 august ca zi de doliu national, prin adaptarea programului festivalului si eliminarea manifestarilor muzicale de pe terenul institutiei de invatamant", au precizat organizatorii pe site-ul oficial.

Cei care au cumparat deja bilete sau abonamente isi pot recupera banii incepand cu data de 12 august, din toate retelele de ticketing folosite, urmand pasii detaliati aici.

De la aceeasi data, poate fi solicitata si rambursarea contravalorii pachetelor de cazare (in camping si la hoteluri) achizitionate de pe site-ul oficial al festivalului.

Doua dintre principale scene ale festivalului, Master Stage si Ground Stage, pe care urmau sa se desfasoare 70% din show-urile live, trebuiau sa fie amplasate pe terenul campusului universitar.

"Activitatile agreate initial prin acordul de parteneriat contravin pozitiei pe care institutia noastra doreste sa o adopte intr-o astfel de zi si a obligatiilor dispuse prin hotararea de guvern (...) Apreciem ca arborarea drapelului in berna la sediul universitatii si desfasurarea in acelasi timp a unor manifestari muzicale de o asemenea anvergura contravin mai ales eticii si moralei de care o asemenea institutie de invatamant ar trebui sa dea dovada", se arata intr-o adresa a Universitatii Ovidius, citata de organizatorii Spellground Festival.

"Un festival nu poate fi rupt in jumatate, este un tot unitar. Am luat in calcul doar anularea zilei de 13 din programul festivalului, dar fara incasarile de sambata, cea mai bine vanduta zi, ne e imposibila sustinerea intregulului eveniment din punct de vedere financiar si logistic.

Vom incerca reprogramarea headlinerilor in concerte individuale in sezonul 2016 - 2017. Suprapunerea datelor libere pentru intreg line-up-ul pentru o formula de festival este putin probabila (...) Ne pare foarte rau ca trebuie sa luam aceasta decizie. Muncim de peste 8 luni pentru ca acest festival sa aiba loc la nivelul pe care l-am visat. Am pus suflet, efort si toate resursele noastre la dispozitie. Le cerem scuze fanilor pe care i-am dezamagit", a spus Nicoleta Petre, director de Comunicare al festivalului.

Doliu national pe 13 august: Ce se intampla cu Spellground, Summerwell si Rockstadt

Trei festivaluri muzicale importante au loc in weekendul viitor, la mijlocul caruia este instituit doliu national in onoarea reginei Ana.

Daca Spellground a fost anulat, nu la fel se va intampla cu Summer Well 2016, programat sa aiba loc weekendul viitor pe Domeniul Stirbey de la Buftea.

"Festivalul nu se poate amana, intelegem ca este un moment special, iar programul evenimentului se va adapta in functie de funeraliile Reginei Ana. Festivalul va tine cont de momentele importante si muzica va porni dupa ce Majestatea Sa va fi inmormantata", au declarat organizatorii vineri pentru Adevarul.

In acelasi weekend are loc si Rockstadt Extreme Fest la Cetatea Rasnov. Organizatorii au precizat pe pagina de Facebook a evenimentului ca doliul national nu va influenta programul pentru ca "aceasta regula se aplica DOAR in cazul institutiilor culturale de stat".

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Spellground Festival anulat doliu regina Ana , #festival