""
Ziare.com

Cerbul de Aur nu se organizeaza nici in 2011

Luni, 07 Martie 2011, ora 17:41

   

Cerbul de Aur nu se organizeaza nici in 2011
Festivalul Cerbul de Aur de la Brasov nu se organizeaza nici in 2011, decizia fiind motivata de lipsa de fonduri.

Dupa ce in 2010 festivalul a fost anulat pe ultima suta de metri, dupa schimbarea conducerii TVR, nici anul acesta Cerbul de Aur nu a fost cuprins in bugetul TVR pe 2011. Conform unui comunicat de presa citat de exclusivNEWS.ro, "Situatia financiara de moment a televiziunii nu permite organizarea in acest an a festivalului. Exista insa premise favorabile pentru editia de anul viitor".

Prima editie a festivalului international Cerbul de Aur a fost organizata in anul 1968, la Teatrul din Brasov. Insa dupa doar patru editii organizarea festivalului a fost sistata de regimul comunist.

Dupa 20 de ani, festivalul se reia de aceasta data in Piata Sfatului din Brasov. Nume grele din show-biz-ul international precum Diana Ross, Rey Charles, Tom Jones, Kyle Minouge, Toto Cutugno, vin la Poalele Tampei pentru recitaluri extraordinare. Insa minunea nu tine decat 7 ani. In 1997, Cerbul se suspenda din motive financiare pana in anul 2001 cand TVR rebranduieste festivalul si il tine in viata doar patru ani pana in 2005.

Dupa o pauza de doi ani, Cerbul se reia in 2008, dar se opreste, iar in 2009. Anul trecut, Cerbul trebuia organizat in perioada 1-6 septembrie la Brasov.

Lista artistilor de talie internationala care au sustinut recitaluri la Cerb dupa reluarea Cerbului in 2011, este impresionanta. In anul 2003, Ricky Martin onoreaza cu prezenta festivalul si face ca piata Sfatului din Brasov sa explodeze timp de 60 de minute cat a tinut recitalul superstarului portorican.

Festivalul International cerbul de Aur este unul din cele mai mari festivaluri de interpretare din Europa, unii specialisti declarand ca ar fi al doilea ca importanta si marime dupa Eurovision.

Citeste mai multe despre Cerbul de Aur 2011 Cerbul de Aur anulat
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2066 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa-i zica "Mistretul de Aur" si sa ceara finantare de la Cziriak bacsi

loooooooool

 

poate sa se numeansca

Bizonul de Au (adica auleu).

ca numai tichie de margaritar mai trebuie chelului )poate bashinescu o sa sponsorizeze festivalul luind din banii de pensie a sekooroistilor si delatorilor.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor