Concursul International George Enescu 2020 prelungeste termenul final de inscriere a candidatilor pana pe 29 mai

Comunicat de presa
Vineri, 17 Aprilie 2020, ora 16:37
11063 citiri
Concursul International George Enescu 2020 prelungeste termenul final de inscriere a candidatilor pana pe 29 mai

Date fiind solicitarile primite de la potentialii candidati si prelungirea starii de urgenta, termenul de inscriere la Concursul International George Enescu a fost prelungit pentru toate cele patru sectiuni, pana la data de 29 mai 2020.

Conditiile de participare raman neschimbate, iar procedura de inregistrare se deruleaza online, pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Organizatorii Concursului Enescu au decis prelungirea termenului de inscriere, pentru a veni in ajutorul tinerilor muzicieni care doresc sa intre in competitie, oferindu-le astfel timpul necesar pregatirii materialelor necesare pentru preselectie.

O serie de tineri muzicieni au aratat, in dialogul cu organizatorii Concursului, faptul ca au intampinat dificultati in incercarea de a inregistra materialul muzical care trebuie depus, din cauza regulilor de distantare sociala din tarile lor.

Editia din aceasta toamna a Concursului Enescu este in continuare in curs de pregatire. Organizatorii Competitiei au incredere in efectele masurilor implementate pe plan national si international pentru gestionarea COVID-19.

Tinerii muzicieni sunt incurajati sa se inregistreze in Concurs pana pe 29 mai si sunt asigurati ca, in caz de forta majora, taxa de participare va fi returnata integral tuturor celor inscrisi (inclusiv celor care nu au trecut de etapa de preselectie).

"In contextul situatiei de urgenta cauzate la nivel global de pandemia COVID-19, majoritatea scolilor de muzica sunt inca inchise si mare parte din populatia lumii sta acasa, respectand restrictiile impuse de autoritati.

Prin urmare, cei mai multi dintre studenti nu au posibilitatea tehnica de realizare a materialelor necesare aplicatiei (in mod special a inregistrarilor pentru etapa de preselectie).

In aceste conditii, dorim sa ajutam in procesul de inscriere al candidatilor nostri. Am decis ca data finala pentru inscrieri sa fie 29 mai 2020, sperand ca pana atunci situatia va fi mai echilibrata, atat in Romania, cat si pe plan international.

Ne dorim foarte mult ca aceste masuri sa fie de ajutor si ii incurajam pe tinerii artisti sa nu renunte, ci sa profite de aceasta oportunitate deosebita oferita de Concursul Enescu", a declarat presei Mihai Constantinescu, directorul executiv al ARTEXIM.

Concursul George Enescu functioneaza ca o platforma internationala de lansare pentru viitorii muzicieni de marca ai lumii si de promovare a compozitiilor marelui muzician roman in randul noii generatii de artisti din toata lumea, fiind astfel o completare fireasca a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania.

Editia din acest an este programata sa aiba loc intre 29 august si 20 septembrie 2020.

Concursul are patru sectiuni - vioara, violoncel, pian si compozitie - iar standardele internationale dupa care este organizat il pozitioneaza in varful ierarhiei evenimentelor de gen desfasurate in peisajul muzicii clasice din Romania.

Editia din acest an are programate 19 concerte si recitaluri deschise publicului larg.

Festivalul George Enescu, disponibil online gratuit: Nu platiti bilete, dar puteti dona pentru spitale

Citeste si:
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...