Romania a luat bronzul la San Remo junior

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 11:31
1950 citiri
Romania a luat bronzul la San Remo junior

Galateanca Maria-Cristina Craciun, eleva la Liceul de Arta "Dimitrie Cuclin", s-a numarat printre cei 23 de concurenti ai primei editii a Festivalului "San Remo Junior", de unde a adus meritoriul Premiu III.

Maria a interpretat doua cantece in limba lui Dante, in italiana, respectiv piesele "Muzica" si "Minunea de a fi copil", melodii care poarta semnatura compozitorului roman Nicolae Caragea, originar din Basarabia, dar cu domiciliul la Bucuresti, pe textele Danei Doroftei, sotia compozitorului.

Premiul I a fost obtinut de un copil din Italia, iar secundul de un altul din Bulgaria. Maria Craciun a oferit un mini-recital si la sfarsitul acestuia a fost aplaudata timp de 15 minute de toti spectatorii prezenti.

Festivalul a fost unul de creatie si interpretare, dar micuta Shirley Temple a romanilor, asa cum a caracterizat-o regretatul compozitor Aurel Manolache, s-a pregatit intens atat cu profesoara Aurelia Vaida, cat si cu Mirabela Dauer. Multi specialisti au asemanat vocea ei cu a marii inteprete Celine Dion.

Maria a mai obtinut recent doua trofee "Grand Prix", unul la festivalul "Slaviansky Bazaar" din Belarus, la care au participat 19 tari si altul la "Doua inimi gemene" din Chisinau.

De la varsta de patru ani a fost fascinata de muzica pop pentru copii. Mama o lua cu greu din fata televizorului cand canta Anda Calugareanu.

A debutat la Estrada Copiilor la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, cu Alexandru Ciorascu si la "Cerbul Copiilor" in 2007. La opt ani s-a alaturat pe scena tenorului Razvan Sararu sau a fost invitata in spectacolele Mirabelei, Corinei Chiriac, ale poetului Adrian Paunescu sau ale altor artisti cu renume in Tara Romaneasca.

Este nascuta la Galati pe 12 februarie 2000. Acum, la zece ani, deja a bifat 22 particpari la concursuri locale si nationale si are un viitor aparte.

Citeste si:
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
Conducerea Parlamentului se reunește la ora 18.00 pentru a stabili calendarul audierilor și votul final pentru guvernul Cioloș. Potrivit unor surse politice, PSD și PNL vor propune ca marți...
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Sursa: Ziare.com