Ziare.com

Romania la Eurovision Young Musicians 2010

Vineri, 07 Mai 2010, ora 23:18

   

Romania la Eurovision Young Musicians 2010
Romania va fi reprezentata in 2010 la Eurovision Young Musicians, eveniment care va avea loc la Viena pana pe 14 mai, de violoncelistul Stefan Cazacu, in varsta de 16 ani.

Tanarul a inceput studiul violoncelului la 6 ani cu tatal sau, violoncelistul Marin Cazacu, iar patru ani mai tarziu s-a inscris la scoala de muzica nr. 5 din Bucuresti, la clasa profesorului Anca Iarosevici, in prezent fiind elev in clasa a X-a la Liceul de muzica "George Enescu", clasa profesorului Anca Vartolomei.

La doar noua ani a castigat primele premii la concursuri nationale, iar de atunci este laureat cu premiul I la cele mai prestigioase competitii nationale organizate in Romania la Cluj-Napoca, Bucuresti sau Ploiesti.

9 ani de Eurovision Young Musicians

Prima editie a Eurovision Young Musicians la care Romania a luat parte a fost cea de la Berlin, in 2002, pentru ca dupa doi ani TVR Cultural sa-si asume raspunderea organizarii unei selectii nationale, care sa ofere sansa oricarui muzician talentat din tara de a ajunge in Finala Eurovision. Selectia nationala este organizata sub forma unui spectacol transmis in direct.

In 1982 a luat fiinta primul concurs de muzica clasica televizat, dedicat tinerilor muzicieni, la care luau parte doar sase tari. Intre timp, Eurovisions Young Musicians a devenit mai mult decat un concurs de muzica clasica, ridicandu-se la nivelul unui important spectacol, fiind urmarit in direct de milioane de telespectatori din intreaga lume.

De-a lungul vremii, tari precum Anglia, Germania, Olanda, Belgia, Polonia, Portugalia sau Elvetia si-au asumat responsabilitatea organizarii concursului, dar din 2006 acesta este gazduit permanent de Viena, evenimentul deschizand si Festivalul Wiener Festwochen, care se desfasoara in aer liber, in fata primariei.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1343 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor