Turneul Flautul de Aur: Povesti muzicale in 7 orase

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 20:55
1085 citiri
Turneul Flautul de Aur: Povesti muzicale in 7 orase

In perioada 27 mai - 14 iunie 2013, doi muzicieni de clasa: flautistul Ion Bogdan Stefanescu - un excelent povestitor prin intermediul muzicii, si pianistul Horia Mihail - un muzician cu multiple fatete, vor strabate tara de la Bucuresti la Tulcea intr-un turneu de exceptie care aduce in atentia publicului importanta muzicii clasice.

Turneul National de Flaut, editia a III-a, organizat de Radio Romania Cultural in parteneriat cu Fundatia Marconi si Asociatia Culturala Accendo, va trece prin: Craiova, Caracal, Pitesti, Ploiesti, Bucuresti, Oradea si Tulcea.

Turneul propune publicului un tip de recital total inedit: un colaj de piese de mare impact, stranse sub genericul "Recital de bisuri", adica o selectie a unor lucrari de 3-4 minute fiecare, originale sau transcriptii, pe care Ion Bogdan Stefanescu le-a oferit de-a lungul carierei sale iubitorilor de muzica clasica pentru a rasplati aplauzele acestora, un colaj prin care spectatorii vor fi provocati la o incursiune prin istoria muzicii, de la Baroc, Clasicism si Romantism, pana la muzica zilelor noastre cu exemple spectaculoase din jazz, muzica de film sau chiar folclor.

"Cand fiecare recital este monitorizat de o intreaga echipa de profesionisti, gesturile tale muzicale conteaza foarte mult. Se creeaza in jurul artistului o instalatie ce reuseste sa puna in miscare o imagine capabila sa atraga, sa convinga si sa fie dorita. Asa se face ca, dupa doua serii ale Turneului National "Flautul de aur", cu sali arhipline, cu trasee bine alese, cu o reactie a presei si a spectatorilor ce a depasit orice asteptari, impreuna cu "pianistul de aur" Horia Mihail, pornim intr-un al treilea periplu national cu un program ce isi propune sa convinga publicul, o data in plus, de spectaculozitatea muzicii clasice," a motivat Ion Bogdan Stefanescu decizia sa de a porni in aceasta noua aventura muzicala.

Desigur, fara un instrument performant, aceste bijuterii muzicale nu ar fi atat de bine puse in valoare.

Ion Bogdan Stefanescu este singurul artist din Romania care detine un flaut din aur de 18k, creatie a companiei japoneze Muramatsu, prima companie din Japonia care a inceput sa creeze flaute pentru profesionisti, inca de la inceputul secolului XX.

Muramatsu, astazi un Rolls Royce al flautelor pe plan mondial, confectioneaza numai instrumente de o valoare extraordinara, din argint, aur de diferite karate sau platina. Instrumentul devine o adevarata opera de arta, atat din punct de vedere estetic, cat si din cel al performantelor sonore, fiecare detinator de flaut Muramatsu trecand printr-un riguros proces de selectie al instrumentului potrivit.

Itinerarul Turneului extraordinar Flautul de Aur:

27 mai - Craiova - Sala Filarmonicii

28 mai - Caracal - Teatrul Dramatic

30 mai - Pitesti - Casa de cultura a Sindicatelor

4 iunie - Ploiesti - Sala Filarmonicii

5 iunie - Bucuresti - Sala Radio

12 iunie - Oradea - Sala Filarmonicii

14 iunie - Tulcea - Teatrul Jean Bart

Recitalurile incep la ora 19, iar biletele se gasesc la casele de bilete ale salilor de concert, iar la Bucuresti sunt disponibile pe bilete.ro, in oficiile Postei Romane si in Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, precum si la Casa de bilete a Salii Radio.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#turneu national flaut aur, #turneu muzical flaut aur, #turneu muzical national flaut , #festival