Gregory Porter, un vocalist de Grammy la Sala Palatului

Luni, 20 Martie 2017, ora 13:58
1999 citiri
Gregory Porter, un vocalist de Grammy la Sala Palatului

Cantaretul american Gregory Porter a castigat luna trecuta cel de-al doilea premiu Grammy din cariera pentru albumul Take Me to the Alley, nominalizat la categoria Best Jazz Vocal Album. "Continuati sa raspanditi iubirea", a tinut artistul sa transmita la aflarea vestii.

Nascut in 1971 in Statele Unite, Porter se pregatea pentru o cariera in fotbal american cand un accident la umar l-a oprit din acest drum. Devine muzician profesionist la varsta de 40 de ani, urmand astfel ultimul sfat dat de mama sa, Ruth, cea care a avut o influenta decisiva asupra vietii artistului.

Dupa cativa ani de concertat in cluburile de jazz din Harlem, muzicianul inregistreaza albumele Water si Be Good, recunoasterea internationala venind odata cu lansarea discului Liquid Spirit in 2103, disc care a intrat in Top Ten UK Charts cu vanzari de peste 100.000 de exemplare.

Gregory Porter este o prezenta ceruta constant de marile festivaluri de jazz ca Montreux, North Sea Jazz, Jazz A Vienne, Copenhagen Jazz Festival, palmaresul sau numarind doua Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, doua Jazz FM Awards, dar si titlul de Male Singer of the Year acordat de Journalists Association Jazz Awards in 2014.

Ramanand in sfera marilor voci, amintim ca printre vocalistii sai preferati, Nat King Cole si Marvin Gaye ocupa locuri de cinste.

Pe 24 aprilie Gregory Porter va sustine la Sala Palatului din Bucuresti primul sau concert in Romania, in cadrul turneului de promovare al noului album Take Me To The Alley, turneu ce incepe in Statele Unite, trece prin Australia, Polonia, Marea Britanie, Franta, Germania, Elvetia si lista continua. Evenimentul face parte din seria de concerte Jazz Night Out organizata de Twin Arts.

Biletele la acest concert costa 120, 150, 180, 220, 260 de lei in functie de categorie si se gasesc in reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas, CinemaPro), online pe www.eventim.ro, dar si la casieria Salii Palatului.

Detalii pe www.twinarts.ro si paginile de Facebook Jazz Night Out si Twin Arts.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gregory Porter Sala Palatului , #jazz