Dan Teodorescu, noi precizari despre piesa-manifest: Constat ca n-am fost in stare sa transmit un mesaj foarte simplu

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 16:41
10908 citiri
Dan Teodorescu, noi precizari despre piesa-manifest: Constat ca n-am fost in stare sa transmit un mesaj foarte simplu
Foto: Facebook/Dan Teodorescu

Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, a revenit, luni, cu noi precizari legate de piesa manifest "Despre smerenie", care a starnit o adevarata dezbatere pe Internet.

"Constat, cu parere de rau, ca n-am fost in stare sa transmit in mod corespunzator un mesaj foarte simplu. Si un apel foarte simplu. Imi cer scuze si incerc asa:

- aceasta piesa este o parabola. Iar asta - cu profunda tristete si amaraciune remarc - a fost o mare problema.

- am afirmat - foarte clar, in cea de-a doua strofa - ca sunt crestin. Cred cu tarie in Dumnezeu.

- niciodata pe parcursul piesei nu am spus 'eu stiu'. Niciodata. Am spus intotdeauna 'eu cred'. N-am spus ca stiu, pentru ca n-am de unde sa stiu; cred doar", a scris pe Facebook Dan Teodorescu.

Melodia-manifest despre Catedrala Neamului: Artistii din videoclip iau atitudine

Cantaretul a precizat ca in piesa a spus ca L-a gasit pe Dumnezeu intr-o biserica din lemn, pentru ca el crede ca Dumnezeu prefera simplitatea si modestia.

"Nu am spus nicaieri, niciodata, pe parcursul piesei ca Dumnezeu poate fi gasit numai in biserici din lemn. Nu. Dimpotriva; am afirmat - foarte clar, in prima strofa - ca sunt convins ca Dumnezeu era in Catedrala Mantuirii Neamului Romanesc. Pentru ca sunt ferm convins ca Dumnezeu este peste tot", a continuat el.

Acesta mentioneaza ca melodia nu este un manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului Romanesc, pentru ca asta ar presupune determinarea unor actiuni imediate. "Or nicaieri, pe parcursul piesei, nu am spus ca n-ar trebui construita catedrala. Nu am spus nicaieri ca ar trebui sistate lucrarile. Nu exista, la final, niciun link catre nicio petitie impotriva Catedralei. Nu. Exista doar un citat din Sfanta Scriptura", a mai scris Dan Teodorescu.

Zeci de personalitati, melodie-manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului - "Eu cred ca Dumnezeu prefera lemnul, lemnul si spatiile mici" (Video)

Cantaretul a adaugat ca, daca ar fi dorit sa lanseze un manifest, ar fi facut asta inainte de inceperea constructiei.

"Mesajul piesei este urmatorul: cred ca opulenta si trufia nu au legatura cu credinta. Piesa este, in acelasi timp, un apel la smerenie adresat tuturor: 'si toti, unii fata de altii, imbracati-va intru smerenie' (Intaia Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Petru 5, 1-5). Am facut aceasta piesa pentru ca am crezut ca am dreptul sa-mi exprim opinia.

Sunt convins ca sunt un pacatos. Sunt convins ca noi toti, absolut toti cei prezenti in piesa avem pacate mai mici sau mai mari. Va rog frumos ca dupa ce ne judecati pe noi, asa cum se cuvine, sa va ganditi la mesajul piesei. Va multumesc, Doamne ajuta", incheiat Dan Teodorescu.

Zeci de personalitati, melodie-manifest impotriva Catedralei Mantuirii Neamului - Grigore Lese cere sa fie scos din videoclip

Retelele de socializare au fost pline in ultimele zile de pareri diferite referitoare la adresa melodiei trupei Taxi. Practic, Internetul a fost impartit in doua tabere: cei care apreciaza mesajul si cei care se declara impotriva piesei.

Sambata, Dan Teodorescu a transmis, tot pe Facebook, ca nu isi imagina ca mesajul "transmis cu atata blandete" din piesa-manifest "Despre Smerenie" poate provoca "atata agresivitate".

Grigore Lese, solist de muzica populara si culegator de folclor, a cerut sa fie scos din videoclipul trupei Taxi, pentru ca, a punctat el, i s-a spus ca mesajul melodiei este despre bisericile de lemn si cultura straveche, nu un manifest contra catedralei.

Taxi a transmis, intr-un punct de vedere publicat pe contul de Facebook, ca Lese a vazut videoclipul si cunostea versurile melodiei.

A.G.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dan Teodorescu precizari piesa, #Dan Teodorescu piesa manifest, #Dan Teodorescu piesa Catedrala Neamului , #melodii