Neil Young vrea sa revolutioneze muzica digitala

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 08:51
5257 citiri
Neil Young vrea sa revolutioneze muzica digitala
Foto: webnews

Neil Young intentioneaza sa ofere utilizatorilor muzica digitala de o calitate net superioara celei cu care erau obisnuiti, demarand astfel un proiect dedicat realizarii unui nou format de fisier.

Daca initiativa sa va conduce la rezultate favorabile, universul muzicii digitale ar putea cunoaste un veritabil punct de rascruce in evolutia sa, informeaza Webnews.

Obiectivul artistului canadian este asadar cel de a pune la dispozitia pasionatilor de muzica un nou format digital, in masura sa inalte considerabil stacheta calitatii, in raport cu tot ceea ce cunoastem in prezent drept principale forme de prezentare online a fisierelor muzicale.

La baza acestui proiect indraznet se afla asa-numitul sistem Pono, dedicat creatiei de fisiere muzicale, anuntat inca din luna septembrie a anului trecut si constituit dintr-o serie de librarii muzicale aflate intr-un mod sau altul in corespondenta cu serviciul cloud si care permite optimizarea calitatii audio.

Potrivit sursei citate, Young nutreste convingerea ca problema cea mai mare in acest context nu este reprezentata atat de digitalizarea pieselor in sine, cat de modul in care este ea realizata, care favorizeaza de multe ori pierderea unei parti importante a senzatiilor oferite de creatia artistica de baza.

In plus, artistul canadian a declarat ca in urma unor discutii purtate in trecut cu Steve Jobs vizand lansarea unui astfel de proiect, ideea de a crea un sistem dedicat unei sensibile imbunatatiri a calitatii pieselor digitale, a capatat tot mai mult contur.

Aceasta afirmatie ar putea conduce la speculatii potrivit carora grupul Apple ar fi implicat intr-un fel sau altul in finalizarea proiectului, ale carui prime roade sunt asteptate cu interes de publicul din lumea intreaga, subliniaza sursa.

#Neil Young muzica digitala, #Neil Young colaboreaza Apple , #melodii