Cum se vede piata muzicala romaneasca din interior - Interviu cu baietii de la Kazibo Music

Vineri, 13 Martie 2015, ora 08:35
24999 citiri
Cum se vede piata muzicala romaneasca din interior - Interviu cu baietii de la Kazibo Music
Foto: Kazibo Music

Ovidiu Baciu (Naguale) si Alex Pelin sunt cei care au infintat casa de productie muzicala Kazibo Music, aflandu-se in spatele multor hituri pe care le auzim la radio, inclusiv ale Deliei, Elenei Gheorghe sau ale lui Dan Bittman.

Amandoi canta, dar au dus pasiunea mai departe, creand si o casa de discuri. Piesele compuse de ei au intrat direct pe locul 1 in clasamentele muzicale sau au stat peste 21 de saptamani in topul celor mai difuzate melodii romanesti.

Am vrut sa stim cum se vede piata muzicala romaneasca din interior, asa ca i-am chestionat pe cei doi in cadrul unui interviu Ziare.com.

Ce inseamna sa aveti o casa de productie in Romania? Care sunt principalele provocari?

Daca sarim peste definitia din dictionar a unei case de productie, pentru noi reprezinta o a doua casa. Locul in care prin muzica reusim sa transmitem un mesaj, inspirat, de cele mai multe ori, de momente traite.

Din dorinta de a oferi publicului din Romania muzica de calitate s-au nascut piese care au strans milioane de vizualizari pe Internet si au fost in topul celor mai difuzate melodii din Romania. "Cinema", "Pe aripi de vant", "In Bucati" sau "Si ingerii au demonii lor" sunt doar cateva dintre piesele compuse de noi.

Se traieste bine dintr-o astfel de afacere?

Daca va referiti la nivel spiritual, atunci raspunsul este DA! Kazibo Music s-a nascut din dorinta de a face muzica buna, nu am plecat de la ideea de a face profit sau cati bani putem castiga din asta. Pentru noi, satisfactiile financiare sunt chiar ultimele in lista de prioritati.

Cum va "recrutati" artistii? Care sunt criteriile dupa care ii alegeti? Vin ei la voi sau ii abordati voi?

Originalitate, talent, charisma, caracter, intr-o ordine diferita probabil. Ne-am straduit de-a lungul timpului sa lucram doar cu oameni de calitate. Suntem focalizati pe cariera artistilor proprii - Naguale, Kaira si Glance, nume pe care am reusit intr-un timp record sa le aducem pe locul 1 in topul difuzarilor.

Nu e niciun secret. In orice domeniu rezultatele bune genereaza cerere. De aici au urmat colaborarile pe care deja le cunoasteti - Delia, Elena Gheorghe, Dan Bittman.

Kazibo Music este centrata pe un tip de muzica sau e deschisa tuturor genurilor?

Cred ca acesta este cel mai mare atu al nostru - producem orice gen muzical - de la pop, rock, RnB, hip-hop, dance, house etc. In acest fel, nu suntem conditionati de un curent, trend sau gen muzical la moda.

Exista un gen de muzica la care nu sunteti deschisi?

In orice gen muzical am abordat pana acum am pus accentul pe calitate. In momentul in care compui nu trebuie sa fii constrans de absolut nimic.

Piata muzicala din Romania ne pregateste vreo surpriza? Exista vreun nou gen, trend care promite sa se impuna?

Ca sa reusesti sa creezi un trend, trebuie sa te straduiesti sa nu te incadrezi in cel actual. Provocarea noastra este sa aducem mai multa muzica buna in atentia oamenilor. Cred ca e deja vizibil ca ne straduim sa resuscitam rockul/pop-rockul autentic in Romania. Am reusit-o prin Dan Bittman, Delia... urmeaza Cristi Minculescu...

Solistul Bosquito, despre piata muzicala: La fel de excitanta si de fresh ca un fost securist iesit la pensie Interviu

Ne puteti da un detaliu de culise (de la inregistrari) despre una dintre vedetele cu care colaborati?

Nu. Ce se intampla la Kazibo ramane la Kazibo (rade). Toti artistii cu care colaboram au farmecul lor. Dar nu putem sa nu ne amintim o discutie dintr-o pauza intre Fuego si Tudor Sisu despre aparate dentare. Va lasam pe voi sa v-o imaginati...

Voi insiva sunteti muzicieni. Cum vi se pare muzica din prezent din Romania? Se diferentiaza cu ceva de cea din restul Europei sau SUA, de exemplu?

Muzica romaneasca a evoluat enorm in ultimii ani. Asta e si motivul pentru care exportam foarte multa muzica, iar faptul ca artisti mari din Europa sau SUA vin in Romania sa lucreze cu producatori sau compozitori romani este mai mult decat o confirmare a valorii si a nivelului la care s-a ajuns.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Kazibo Music artisti, #casa productie Kazibo Music, #case productie muzica Romania, #Ovidiu Baciu Naguale interviu, #Alex Pelin interviu , #noutati muzica
Comentarii