A murit legendarul muzician Gregg Allman, un pionier al rockului

Duminica, 28 Mai 2017, ora 14:58
4147 citiri
A murit legendarul muzician Gregg Allman, un pionier al rockului
Foto: Site oficial Gregg Allman

Gregory LeNoir "Gregg" Allman, pionier al rockului sudist, cantaret, clapar si cofondator al trupei The Allman Brothers Band, a murit sambata la varsta de 69 de ani, in Savannah, Georgia, anuntul fiind facut printr-un mesaj postat pe site-ul sau oficial.

Gregg Allman, claparul si cantaretul trupei Allman Brothers Band, a contribuit la popularizarea genului de rock sudist, informeaza AP.

Allman "s-a stins pasnic in casa sa din Savannah, Georgia", dupa "ce s-a luptat cu multiple probleme de sanatate de-a lungul ultimilor ani", se arata in mesajul postat pe site-ul sau.

"In acest timp, Gregg a fost de parere ca a fi pe drum, cantand muzica cu fratii sai si trupa sa in numele fanilor sai, era un medicament pentru sufletul sau. A face muzica l-a ridicat si i-a dat putere sa mearga mai departe de-a lungul celor mai grele momente", se mai arata in mesaj.

Trupa The Allman Brothers Band a luat nastere in 1969. Cu sediul in Macon, Georgia, formatia era alcatuita din Gregg si Duane Allman, chitaristul Dickey Betts, tobosarii Jai Johanny "Jaimoe" Johanson si Butch Trucks si bassistul Berry Oakley. Toti petreceau excesiv in timp ce reuseau totodata sa defineasca un stil care incanta si in prezent milioane de fani.

Formatia este cunoscuta pentru hituri precum "Ramblin' Man" si "Midnight Rider", Gregg cantand ultima oara cu cu trupa in 2014. In 2016 a anulat niste turnee solo din motive de sanatate; in martie 2017 a anulat concertele pentru tot restul anului. Dupa ce s-a imbolnavit de hepatita C, dupa ani de consum de droguri, in 2010 a suferit un transplant de ficat.

Casatorie scurta si tumultoasa cu Cher

In 1975, cantareata si actrita Cher si Allman s-au casatorit la 3 zile dupa ce aceasta divortase de partenerul sau de scena, Sonny Bono. Au avut o casnicie tumultoasa, iar Cher a cerut divortul la doar 9 zile de la nunta lor in Las Vegas. A renuntat la divort o luna mai tarziu.

Impreuna, au lansat un album de duete intitulat "Allman and Woman". Cei doi au avut un copil, Elijah Blue, iar Cher a depus, in cele din urma divortul, in 1977.

Tot saptamana aceasta a murit si Roger Moore, la varsta de 89 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Gregg Allman murit, #Gregg Allman mort, #membru Allman Brothers Band murit, #solist Allman Brothers Band murit , #rock