Calin Goia, despre o colaborare cu Metallica si Queen

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 17:59
2062 citiri
Calin Goia, despre o colaborare cu Metallica si Queen

La peste 15 ani de activitate, trupa Voltaj continua sa aduca fanii la concerte. Vorbind despre succesul trupei, solistul Calin Goia admite ca este norocos, si el si colegii sai, ca "pot trai OK", "la nivelul tarii noastre", doar din muzica.

Secretul succesului este, in viziunea acestuia, "sa fii cu picioarele pe pamant, sa muncesti la fel de mult ca in prima zi in care ai incercat sa scoti capul in muzica ", si "sa o faci din placere". In plus, a declarat el pentru Agerpres, trebuie sa "canti despre ce ti se intampla tie si nu incerci sa fii altceva decat ceea ce esti in realitate".

"Noi ne consideram, si am spus asta intotdeauna, norocosi ca putem sa traim facand ce ne place, ceea ce e un lucru mai rar in Romania, in general, aici muncesti sa supravietuiesti. Noi supravietuim si o ducem bine facand ceea ce ne place cel mai mult - sa cantam", a mai spus Calin Goia.

Stilul formatiei ramane acelasi

Cat despre stil, acesta a promis ca acesta nu se va schimba: "Cand ne uitam la cei mai mari de afara, vedem ca fiecare trupa isi pastreaza linia, nu azi canta ceva si maine altceva". Totusi, admite el, "Daca stai sa asculti acum o piesa din anul 2000 si asculti una din 2013, sunt schimbari de sound, in schimb, mesajul, stilul, in mare, asa, al formatiei, ramane acelasi si cred ca asa e si normal".

In ceea ce priveste colaborarile din cariera de peste 15 ani a trupei, artistul a amintit ca acestea nu au fost putine, enumerandu-i pe Damian Draghici, o cantareata din Siria, o serie de artisti hip hop sau trupa de muzica electronica Deepside Deejays.

Intrebat cu ce artisti internationali si-ar dori o colaborare, Calin Goia a replicat: "Daca ar fi sa accepte ei o colaborare, probabil ca am face cu trupele noastre de suflet, dar care sunt foarte mari si probabil ca nu o sa se materializeze chestia asta vreodata, Metallica, Queen, care, ma rog, fara Freddie Mercury nu mai e la fel, dar nu se pune problema colaborarii, pur si simplu iti enumar ce ne place noua sa ascultam, U2, Coldplay, ma rog".

In ceea ce priveste un turneu international, trupa Voltaj nu e foarte interesata, din simplul motiv ca "noi cantam in limba romana si unde am mai cantat in strainatate a fost pentru comunitatile de romani".

Albumele nu se mai vand

Va urma si un nou album, insa graba nu e mare in acaesta directie, din moment ce "la ora actuala albumele nu mai sunt ce au fost acum cativa ani, adica nu se mai vand in niciun fel si producatorii nu mai sunt interesati sa investeasca intr-un album.

Lumea cumpara si consuma muzica altfel acum, de pe Internet, cate un single, au disparut CD-uri si, tin minte, ani la rand ne chinuiam sa gasim o coperta interesanta, sa fie un booklet unde sa citeasca oamenii versurile. Nu mai e la moda treaba asta, dar noi, poate si din nostalgie, o sa mai scoatem albume si fizic", a mai spus solistul trupei Voltaj.

Citeste si:
1 Decembrie și eșecul unității
1 Decembrie și eșecul unității
Ziua Națională este despre puterea majorității, fiindcă cei care organizează parada militară uită generozitatea fruntașilor ardeleni, care știau că Ardealul nu e doar românesc, ci și...
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
PNL va pierde toate bătăliile cu PSD. Iohannis le-a dat liberalilor câte o spadă de lemn și o iconiță cu Arsenie Boca
Cine încă mai speră că șeful statului are un plan bine pregătit și se așteaptă ca, la momentul oportun, cu ajutorul baghetei magice, acesta să scoată iepurele din joben, nu face decât...