Festivalul de Jazz de la Montreux revine in 2021 cu o noua atractie, o scena amplasata pe apa

Miercuri, 31 Martie 2021, ora 21:56
2097 citiri
Festivalul de Jazz de la Montreux revine in 2021 cu o noua atractie, o scena amplasata pe apa
FOTO Pixabay

Festivalul de Jazz de la Montreux, care preconizeaza sa-si reia desfasurarea in iulie dupa ce a fost anulat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19, au precizat miercuri organizatorii, include o noua atractie - o scena construita pe piloni inalti, inconjurata de apa Lacului Geneva, informeaza Reuters.

In timp ce pandemia de COVID-19 a dus la anularea festivalurilor importante, inclusiv Glastonbury din Marea Britanie, care nu a mai avut loc nici anul trecut, nici anul acesta, directorul Festivalului de la Montreux, Mathieu Jaton, este hotarat sa puna in scena un mare spectacol si adapteaza spatiile de desfasurare in acest scop.

''Principalul nostru scop este ca, dupa circa 18 luni fara muzica, sa oferim pur si simplu o speranta oamenilor si artistilor ca am putea face ceva'', a declarat acesta pentru Reuters.

''Daca exista pana si cea mai mica sansa sa se intample, atunci o sa facem sa se intample... Nu am facut ceva nerealist''.

Unul dintre cele mai prestigioase evenimente muzicale ale verii, mentionat in hitul ''Smoke on the Water'', al trupei Deep Purple, compus dupa ce membrii formatiei au fost martorii unui incendiu care a inghitit cazinoul orasului in timpul unui concert la editia din 1971 a festivalului.

Cantautorul britanic Elton John a concertat la cea mai recenta editie a festivalului, in iunie 2019, ca parte a turneului sau de adio, iar festivalul a gazduit de asemenea concerte ale unor artisti precum Miles Davis, Nina Simone si Prince.

Jaton a spus ca este ''destul de increzator'' ca progresul inregistrat in campaniile de vaccinare va permite unor artisti americani si europeni sa urce pe scena in cadrul acestei cea de-a 55-a editii, desi restrictiile impuse de pandemie vor face ca formatul sa fie la o scara mai redusa decat in anii trecuti.

O parte din demersurile de reducere a dimensiunilor pentru evenimentul desfasurat in perioada 2-17 iulie, al carui line-up va fi anuntat la sfarsitul lunii mai, il reprezinta scena de pe Lacul Geneva. Va oferi unui public de 600 de fani, o priveliste uimitoare asupra Muntilor Alpi ca fundal al concertelor.

''Credem ca reducerea formatului ar putea fi o oportunitate importanta pentru a crea ceva exceptional'', a spus Jaton.

Pentru a putea monitoriza publicul in contextul pandemiei, festivalul va folosi alte trei scene cu o capacitate de 300 de persoane fiecare, instalate in gradinile si camerele unui hotel din perioada Belle Epoque.

Auditorium Stravinski, un spatiu faimos pentru acustica sa, nu va fi folosit.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#jazz, #festival, #Canada, #covid , #stiri muzica
Comentarii