K-lu, DJ-ul care pune filmele romanesti pe muzica - Interviu

Miercuri, 21 August 2013, ora 12:33
3094 citiri
K-lu, DJ-ul care pune filmele romanesti pe muzica - Interviu

Timisoreanul K-lu, pe numele real Alin Constantin, nu face muzica doar pentru clubberi, asa cum ai putea crede. Indragostit de filmele romanesti, acesta le readuce la viata pe ritmuri moderne, pentru urechile tuturor. Astfel, pasaje din seria BD sau din Actorul si salbaticii pot fi auzite pe muzica sa, rezultatul fiind unul plin de umor, voie buna, pe care se danseaza pana la epuizare. Apoi se cugeta.

Pentru ca el insusi e o personalitate complexa, inclusiv din punct de vedere muzical, crescand cu muzica populara din casa parintilor, trecand prin perioada funk, dar si prin rock, poposind in era electronica si ajungand chiar pe scena Filarmonicii, se reinventeaza de la un proiect la altul, mereu cu zambeul pe buze, din dorinta de a face "arta de dragul artei", dupa cum a declarat el pentru Ziare.com. Arta inclusiv pe placul urechilor Madalinei Ghenea, spera el, careia i-ar pune muzica sa.

E cunoscut ca DJ-ul care le-a facut cunostinta clubberilor cu marii actori - Toma Caragiu, Octavian Cotescu si Dem Radulescu. Reactia a fost una de surpriza totala, asa ca Alin continua sa scormoneasca in lada cu vechituri pretioase, pentru a scoate de la naftalina si alte piese "vintage".

Ai trecut prin mai multe genuri muzicale pana a ajunge unde esti acum. Descrie-ne putin parcusul tau

Chiar dupa Revolutie, la 13 ani, eram mare fan hip-hop. Apoi am activat in trupe de breakdance, intalnindu-ma si cu funk-ul anilor '70 - '80. A urmat era grunge, din care a rezultat si o formatie rock (1995) in care ocupam pozitia de solist vocal: ). Apoi am intrat pe taramul muzicii electronice, cochetand tot mai mult cu ideea de a mixa muzica si de a folosi un pick-up pe post de instrument: ).

In cele din urma am devenit DJ, am inceput sa colectionez discuri, am mixat la tot felul de petreceri si am inceput sa cant in diverse proiecte si trupe. In prezent produc muzica si activez cu Beat Bang.

De unde ideea de a folosi momente din filmele romanesti in ceea ce faci?

Sunt un mare fan al filmelor vechi romanesti, iar unele replici le tin minte din copilarie. Intr-o zi m-am gandit ca nu ar fi rau sa le aud si pe ringul de dans: )

Care e filmul romanesc preferat? Dar actorul?

Filmul preferat ar fi "Actorul si salbaticii", iar actorul favorit este Toma Caragiu.

Ce lista de cinci filme ai da unui "pusti" nascut dupa '89 spre vizionare?

"Operatiunea monstrul", "Actorul si salbaticii", seria BD, "Expresul de Buftea", "S-a furat o bomba".

Practic, cum ai descrie, in cateva cuvinte, ceea ce faci tu?

Arta de dragul artei: ).

Dar pe tine, ca om, cum te-ai portretiza in cinci cuvinte?

Eu sunt un mare jucaus: ))).

Cui te adresezi tu? Cine crezi ca ar mai trebui sa auda de tine?

Nu am un public tinta. Mi-ar placea ca cei ce detin drepturile unor filme vechi sa vada ce fac si binenteles sa le placa ideea de a promova valorile noastre cinematografice in asa fel incat clipurile sa aiba o mai mare expunere, de exemplu sa fie difuzate la televizor: ).

Ai aparut si pe scena Filarmonicii. Care e proiectul de care te simti cel mai mandru?

Evident ii un motiv de mandrie sa fii pe scena Filarmonicii, mai ales ca nu stiu alt DJ care sa fi facut asta in Romania.

Ai declarat la un moment dat ca in copilarie ascultai (de voie sau nu) muzica populara. Crezi ca a contribuit in vreun fel la evolutia ta ulterioara? In ce fel?

Cred ca orice experienta, buna sau rea, ajuta intr-un fel la dezvoltarea unui individ.

Ce i-ar trebui unui tanar sa se apuce de meseria de DJ? Care ar fi investitia minima baneasca?

Pai, in primul rand, i-ar trebui pasiune, daruinta, devotament: ), iar in al doilea rand un minimum de echipament pe care sa poata exersa. Acum preturile pentru echipament sunt mai accesibile decat in alti ani, iar Internetul e plin de oferte: ).

Ai nemultumit vreun artist din "garda veche" cu vreun mixaj de-al tau? Dar dimpotriva, cine s-a aratat placut impresionat?

Hmm! Nu as vrea sa dau nume, au fost si nemultumiti care au crezut ca iau la misto sau imi bat joc de anumiti actori. Departe acest gand de mine, eu vreau doar sa aduc un tribut filmelor si actorilor din vremea copilariei mele: ).

Le multumesc pe aceasta cale celor care apreciaza ce fac.

Care a fost cel mai frumos compliment primit vreodata pentru munca ta?

Primesc multe complimente: ) si toate mi se par extraordinar de frumoase: )).

Colaborezi cu alti artisti sau trupe? Unde te putem vedea in perioada aceasta?

Pagina de Facebook ii actualizata, aici postez mereu unde urmeaza sa apar.

Cui dintre persoanele publice de la noi ti-ar placea sa le pui muzica? Ce ai alege pentru cateva personalitati precum Elena Udrea, Ion Iliescu, Madalina Ghenea?

Daca ii sa aleg din aceasta lista, ar fi clar Madalina Ghenea: ).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#K lu DJ filme romanesti, #K lu muzica populara, #K lu muzica, #K lu Filarmonica, #K lu proiecte, #L lu interviu , #stiri muzica