Un fost component al trupei Beatles a murit

Marti, 19 Februarie 2013, ora 09:44
7259 citiri
Un fost component al trupei Beatles a murit

Tony Sheridan, muzician britanic, compozitor si chitarist, fost component al trupei Beatles, poreclit de John McCartney Profesorul, in semn de respect si admiratie, a murit in Hamburg, Germania, la varsta de 72 de ani.

Vestea mortii sale a fost data de una dintre fiicele acestuia, Wendy Clare Sheridan-McGinnity, informeaza Huffington Post.

Desi nu a facut parte din celebra trupa multa vreme, implicarea si aportul lui Sheridan au fost hotaratoare pentru destinul acesteia. I-a intalnit pe John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stuart Sutcliffe si Pete Best cand acestia au venit in Hamburg pentru a lucra intr-un club, in 1960. La acea vreme, Sheridan era deja un muzician consacrat. Potrivit propriilor declaratii, el ar fi facut aranjamentele pentru ca Ringo Starr sa cante cu Beatles.

Intre 1961 - 1962, Sheridan si Beatles au inregistrat impreuna 9 melodii, sub numele Tony Sheridan si The Beat Brothers. Sheridan canta sapte dintre acestea, respectiv MY Bonnie, The Saints, Why (Can't You Love Me Again), Nobody's Child, Out Some Insurance On Me, Baby, Sweet Georgia Brown si Swanee River, celelalte doua fiind cantate numai de Beatles.

De la My Bonnie, lansat in Germania, fanii au luat cu asalt magazinele de muzica. A fost momentul cand Brian Epstein a devenit managerul trupei, impresionat fiind de aceasta si intuindu-i succesul. In decurs de un an le-a obtinut un contract cu EMI.

Cele mai recente lansari ale lui Sheridan sunt Vagabond, in 2002, Chantal Meets Tony Sheridan, in 2005, care cuprinde singura inregistrate a Tell Me If You Can, melodie pe care Sheridan a scris-o impreuna cu McCartney in 1962.

Sheridan a lasat in urma trei fii si doua fiice.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tony Sheridan murit, #Tony Sheridan fost component Beatles, #fost membru Beatles murit, #Tony Sheridan Beatles , #stiri muzica