Zoli Toth lanseaza un nou trend muzical cu "Better Together"- primul sau album de muzica electronica

Advertorial
Luni, 17 Mai 2021, ora 18:17
9404 citiri
Zoli Toth lanseaza un nou trend muzical cu "Better Together"- primul sau album de muzica electronica
Zoli Toth FOTO: zolitoth.ro

Zoli Toth isi propune sa inoveze industria muzicala din Romania odata cu lansarea pe vinil si pe CD a noului sau album "Better Together". Produsul de muzica electronica reda majoritatea sunetelor prin sintetizatoare, vibrafon preparat, tobe sau instrumente create din materiale reciclate, ceea ce transforma auditia intr-un performance unic de fiecare data.

La mai bine de 15 ani de la aparitia ultimului album Sistem, fondatorul trupei isi lanseaza primul album solo din cariera. "Better Together" este o continuare a proiectului personal "Home Alone" pe care Zoli Toth l-a inceput in anul 2018, putand fi considerat o varianta imbunatatita a acestuia. Albumul a prins contur de-a lungul ultimilor doi ani, insa artistul recunoaste ca o contributie semnificativa a avut-o si contextul cu care ne-am confruntat recent. Pandemia i-a oferit timpul necesar pentru creatie, fiind totodata o sursa de inspiratie pentru numele albumului: Am vrut sa fac de mult timp acest material, dar nu m-am simtit destul de pregatit profesional si nici nu am avut timpul necesar. Acum cred ca este cel mai bun moment. A iesit un material de care sunt foarte mandru. Odata cu pandemia mi-am dat seama ca oamenii s-au saturat sa fie singuri acasa si ca o sa vina vremuri cand o sa vrem sa fim din nou impreuna. Pandemia a demonstrat ca in echipa lucrurile sunt mai usor de rezolvat, sustine Zoli.

Lucrand alaturi de Mihai Campineanu (Suie Paparude), producatorul muzical al albumului, Zoli vine cu o abordare noua asupra muzicii electronice, majoritatea sunetelor fiind produse cu ajutorul vibrafonului preparat. "Better Together" este o inovatie pe piata muzicala autohtona, fiind pentru prima data cand vibrafonul, un instrument cel mai adesea folosit in muzica clasica sau in jazz, este integrat in muzica electronica in maniera aceasta. De altfel, procesarea sunetelor produse de vibrafon a contribuit la crearea unor timbre rar intalnite pana acum. In ceea ce priveste originalitatea muzicala, Zoli Toth nu s-a oprit aici. Fiind un bine-cunoscut activist pentru mediu, acesta a reusit sa imbine perfect creativitatea cu sustenabilitatea, folosind materiale reciclate drept instrumente muzicale.

"Better Together" contine zece piese, dintre care doua, Iubeste si lasa si BANU, concepute in limba romana. Fiecare produs muzical reprezinta un concept de sine statator care te poarta in stari si lumi diferite. Story from Banat ne duce cu gandul la originile timisorene ale lui Zoli, piesa fiind inspirata de sunetele clopotelor celor trei biserici din Piata Unirii, loc pe care artistul il considera definitia multiculturalismului romanesc. Astfel, artistul a reusit sa integreze in album elemente ale identitatii sale culturale. Pulse V3 este o melodie dedicata compozitorului Adrian Enescu, pionierul muzicii electronice autohtone, in timp ce piesa Exodus vorbeste despre migratia popoarelor cauzata de razboaie si foamete.

Aceasta diversitate tematica si manifestul pentru ascultarea muzicii fac ca Zoli Toth sa se numere printre putinii artisti care isi indeamna publicul sa nu asculte tot albumul deodata, ci, mai degraba, o piesa de mai multe ori. Acest album este ca o carte, te trece in stari diferite, iti pune intrebari, te vrea captiv in lumea lui. Stiu ca in ziua de azi sunt putini care mai au timpul necesar sa acorde 53 de minute unui album audio. De aceea cred ca e mai ok sa il imparta. Dar, bineinteles, cei care au timp sa citeasca o carte intreaga din prima, vor asculta si albumul la fel. In ultima vreme oamenii au cam uitat sa asculte, sa aiba un dialog, sa analizeze ce vorbeste interlocutorul. Cred ca este momentul sa reincepem sa ascultam, indiferent daca vorbim despre muzica, sfaturile cuiva, o poezie recitata sau fosnetul frunzelor din parc, sustine artistul.

Zoli Toth: Consider ca digitalizarea muzicii este doar o etapa in ceea ce va insemna ascultarea muzicii in viitor.

Ascultarea muzicii in defavoarea consumului acesteia sta si la baza ideii de a lansa primul album de muzica electronica in varianta vinil. Pe langa aspectele ce tin de calitatea superioara a sunetului, Zoli Toth vrea sa se asigure ca muzica sa va dainui in timp, iar peste ani, cand cineva isi va dori sa ii asculte piesele, sa poata scoate vinilul de pe raftul bibliotecii, fara a depinde de conexiunea la internet sau de tehnologie. Astfel, poate fi considerat ca "Better Together" spune povestea originalitatii si a valorilor in care artistul crede.

Albumul "Better Together" apare in editie limitata, atat pe CD, cat si pe vinil de 180 de grame care vine insotit de semnatura artistului. Albumul poate fi ascultat online pe platformele de streaming si poate fi comandat pe www.zolitoth.ro.

Afla mai multe detalii despre album si proiectele artistului Zoli Toth pe pagina dedicata de Facebook, canalul de Youtube si pe site-ul www.zolitoth.ro.

Anunț important pentru fanii lui Beyonce. Se va întâmpla vineri, la miezul nopții
Anunț important pentru fanii lui Beyonce. Se va întâmpla vineri, la miezul nopții
Beyoncé, regina mondială a R'n'B-ului şi a pop-ului, îşi lansează primul album etichetat ca fiind de muzică country, inspirat de Texasul său natal şi care evidenţiază influenţa...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Zoli Toth, #better together, #album, #muzica , #stiri muzica