Sorin Danescu, despre "divortul cu probleme" de Vita de Vie si viitorul Diesel - Interviu

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 08:36
7386 citiri
Sorin Danescu, despre "divortul cu probleme" de Vita de Vie si viitorul Diesel - Interviu
Foto: Mihai Ion/Media Pro Music

Sorin Danescu, claparul si cofondatorul trupei Vita de Vie, a parasit trupa si a luat totul de la zero cu un nou proiect: Diesel.

Despartirea de fostii colegi nu a fost tocmai placuta, iar acum Sorin Danescu marturiseste ca nu mai vorbeste cu acestia.

In cadrul unui interviu acordat Ziare.com, artistul si noii sai, Alex Lambrino si Alexandru Georgescu, au vorbit despre rockul romanesc, dar si despre planurile Diesel.

Cum a fost sa o luati de la inceput cu o alta formatie?

S.D: A fost si este bine, usor si natural. Artistii, ca toata lumea, trebuie sa evolueze. Emotiile unui nou inceput sunt nepretuite, mai ales atunci cand esti intr-o ipostaza cu totul noua, in cazul meu, solist vocal.

Aveti mai multa libertate acum decat atunci cand faceati parte din Vita de Vie?

S.D: Intrebarea presupune existenta unei autoritati care confera sau limiteaza aceasta libertate - in niciuna dintre trupe nu este cazul. Ambele formatii sunt "copiii" mei artistici, unul a ajuns la maturitate, altul abia s-a nascut.

Regretati ceva din perioada Vita de Vie?

S.D: Absolut nimic, toate eforturile depuse si-au primit rasplata. Sunt bucuros de fiecare nota si fiecare vers din cei 16 ani de Vita de Vie.

In ce relatii ati ramas cu vechii colegi?

S.D: A fost un divort cu probleme, din pacate. Relatiile sunt acum inexistente, dar poate candva asta se va schimba.

Ati colindat prin multe tari, chiar si inainte de 89, v-a ajutat in muzica experienta din afara?

S.D: Am invatat ca o formatie se aseamana unei afaceri si am aplicat asta, iar in plan artistic am putut avea acces la tot ceea ce aparea, asadar poate ca am avut orizontul muzical mai larg.

Am citit ca imediat dupa infiintarea trupei ati filmat sapte videoclipuri in trei zile. Este adevarat?

S.D: Da!

Cum a fost posibil avand in vedere ca alti artisti muncesc zile, chiar saptamani intregi pentru un clip?

S.D: Am muncit foarte mult inainte de zilele propriu-zise de filmare, astfel incat pe parcursul celor trei zile stiam exact ce avem de facut. In plus, am beneficiat de o echipa de filmare senzationala.

Ce aduce Diesel nou in lumea muzicala?

S.D. Sonoritati si mesaje noi, dar izvorate din experienta cumulata a membrilor.

A.L. Un sound fresh, modern, cu iz retro pe alocuri.

A.G Diesel aduce o muzica usor accesibila, cu un sunet ce se concentreaza asupra liniilor vocale sustinute de un instrumental coerent si bine definit. As exagera sa spun ca suntem singurii care fac asta, dar exista o vibratie pozitiva in interiorul trupei la ora actuala si sunt convins ca vom reusi sa transmitem lucrul acesta intr-un mod inedit.

Puteti descrie in cinci cuvinte stilul Diesel?

S.D. Pop rock matur, indraznet si elegant.

Prin ce se deosebesc fanii vostri de altii?

S.D. De-abia am inceput sa ne adunam o baza de fani-ascultatori.

A.L. Prin numarul lor: )

Credeti ca rockul a fost afectat de valul de muzica popcorn?

S.D. Rock-ul nu are expunere in media de foarte mult timp, din cauza curentelor care vin si pleaca. Cu toate acestea rezista, cred ca va rezista in continuare.

A.L. In nici un caz.

A.G. Nu cred ca a fost afectat prea mult. Din cate observ, stilul acesta este cunoscut mai degraba in strainatate decat la noi. Probabil ca trupele rock din mainstream tin cont sau cel putin urmaresc ce se intampla si incotro se indreapta acest curent. In schimb, cei din underground nici nu vor sa auda. Personal, cred ca e bine ca aceste doua stiluri sa stea departe unul de altul.

Ce lipseste formatiilor noi de rock, trupelor formate din tineri?

S.D. Probabil ca cel mai dureros element lipsa este expunerea. In continuare, as vorbi de consecventa - trebuie sa ai rabdare 2-3 ani, iar majoritatea formatiilor noi nu rezista atat.

A.L. In primul rand indrumarea si in al doilea rand, traditia (ma refer la o traditie de trupe recunoscute international).

A.G. Pe de o parte, este o veche meteahna romaneasca si anume tendinta asta de a crede ca "stiu eu mai bine". Multe trupe nu sunt dispuse sa abordeze lucrurile intr-un mod profesionist. Sa ceara sfatul cuiva care se pricepe mai bine, sa accepte critica si sa invete din greseli. Pe de alta parte le lipseste si mediul propice.

Sunt destule trupe tinere talentate, doar ca in Romania se asculta prea putin rock si chiar si ala e mai mult clasic. Din cauza asta, multe trupe vor sa cante in engleza, iar aici e o mare problema, si anume faptul ca rock-ul a fost inventat de oameni care vorbeau engleza din nastere. Oricat de bine ai canta, e foarte greu sa ii convingi pe oamenii de acolo. In felul asta ajung sa fie impartite in doua directii si e foarte greu sa reusesti asa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Sorin Danescu Vita de Vie, #Sorin Danescu plecat Vita de Vie, #Sorin Danescu Diesel, #Sorin Danescu formatia Diesel , #trupa