Record pe Youtube: "Gangnam Style" a depasit un miliard de vizualizari (Video)

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 10:15
5846 citiri
Record pe Youtube: "Gangnam Style" a depasit un miliard de vizualizari (Video)

"Gangnam Style" a devenit primul videoclip care a depasit un miliard de vizualizari pe YouTube, cantaretul sud-coreean PSY obtinand astfel un record de invidiat.

Anuntul a fost publicat, vineri, pe blogul oficial al companiei.

"Este un testament important pentru ceea ce inseamna atractia universala fata de muzica comerciala si, desigur, succesul unor miscari de dans cu aluzii la hipism.

In trecut era mai greu sa afli despre cantareti din alte regiuni, insa acum oamenii descopera si distribuie muzica de pe toata planeta, dovada fiind artisti precum brazilianul Michel Telo sau belgiano-australianul Gotye", au precizat reprezentantii YouTube.

De asemenea, ei au contorizat traseul ascendent al lui PSY:

- El era deja un artist de succes in Coreea, insa in 2012 a devenit cunoscut la nivel mondial odata cu piesa "Gangnam Style", care s-a raspandit rapid din Seul, in cele doua Americi si Europa. Videoclipul a fost vazut de cel putin un milion de ori in 75 de tari.

- In plus, exista si numeroase versiuni cover sau parodii ale acestui cantec, multe dintre ele avand zeci de milioane de vizualizari. Doar remixul oficial realizat de Hyuna are 200 milioane de vizualizari.

- Piesa a fost cea mai cautata pe YouTube in 2012.

- "Gangnam Style" a generat 8,1 milioane de dolari din reclamele de pe site, a fost descarcata de peste 2,9 milioane de ori si a ajuns pe primul loc in topul american, PSY devenind astfel primul artist sud-coreean care a reusit acest lucru.

"Probabil cel mai uimitor lucru este ca a doborat atatea recorduri in doar 5 luni", mai scriu oficialii YouTube, care au comparat evolutia "Gangnam Style" cu cea a clipului piesei "Baby", interpretata de Justin Bieber, care a detinut pana luna trecuta titlul de cel mai vizualizat filmulet de pe YouTube.

Piesa ironizeaza stilul de viata al persoanelor din cartierul Gangnam al capitalei sud-coreene Seul, insa ceea ce i-a adus celebritatea mondiala lui Psy a fost coregrafia din videoclip, care i-a cucerit pe multi, de la oameni de rand pana la artisti de talie internationala, precum Madonna, Britney Spears sau MC Hammer, si chiar politicieni de marca, cum a fost cazul secretarului general al ONU, Ban Ki-Moon.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gangnam Style miliard vizualizari Youtube, #Gangnam Style record Youtube, #PSY Gangnam Style record Youtube, #Gangnam Style Psy Youtube , #videoclipuri