Nadia Comaneci dezvaluie: Bellu ramane la conducerea lotului de gimnastica

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 21:14
3884 citiri
Nadia Comaneci dezvaluie: Bellu ramane la conducerea lotului de gimnastica

Nadia Comaneci a declarat, vineri, ca, din informatiile pe care le detine, antrenorul Octavian Bellu, al carui contract cu Federatia Romana de Gimnastica a expirat dupa Jocurile Olimpice de la Londra, va continua la conducerea lotului national.

"Din cate am inteles, Octavian Bellu continua la lotul national. Dar lucruri se pot intampla in viata lor personala (n.r. - cuplul de antrenori Octavian Bellu - Mariana Bitang), oricand pot decide sa nu mai continue. Insa din ce stiu eu, deocamdata ei au ramas pe pozitie", a spus Nadia Comaneci.

Octavian Bellu afirmase, la 14 august, ca nu a luat o decizie in privinta continuarii la conducerea lotului national.

Fosta gimnasta, care a a avut, joi, o discutie cu Bellu, a adaugat ca este greu de estimat ce sperante are Romania la urmatoarele Jocuri Olimpice de la Rio de Janeiro.

"Nici nu stiu cate fete si cine e pe lista pentru Olimpiada de la Rio. Am vorbit aseara cu Octavian Bellu si spunea ca nu sunt foarte multe in pregatire. E greu de spus ce sperante avem. In gimnastica te pregatesti de la un an la altul. Acum urmeaza Campionatul Mondial de la anul, nu stiu daca ne putem gandi la Rio. Echipa pentru Rio se schimba cu un an inainte de Olimpiada", a explicat fosta campioana olimpica.

In ceea ce priveste recent incheiata editie a Jocurilor Olimpice, ea a mentionat ca Romania mai putea obtine inca doua medalii in concursul de gimnastica de la Londra in afara celor trei castigate.

"Judecand la rece, avand in vedere ceea ce am prezentat noi, cred ca mai puteam lua doua medalii la Olimpiada. Medalia la barna a Catalinei Ponor, care ar fi trebuit sa fie a ei, si medalia de la sol a Sandrei Izbasa. Dar mai mult de atat nu puteam lua. La capitolul lipsuri la Olimpiada, cred ca am avut o prezentare destul de slabuta la paralele. Am pierdut in jur de doua puncte la paralele si este greu sa iti revii dupa asa ceva", a adaugat fosta gimnasta.

Nadia Comanescu considera ca oficialii Comitetului Olimpic International (CIO) ar trebui ca pe viitor sa acorde doua medalii de aceeasi culoare in caz de egalitate, pentru a nu se mai repeta astfel episodul din concursul de la barna, cand Catalina Ponor a ratat bronzul.

"CIO a decis in 2008 sa nu se mai dea medalii la egalitate de puncte. Asta s-a intamplat dupa ce la Beijing au fost trei sportivi care au castigat trei medalii de aur in acelasi timp si nu a mai ramas nimic pentru ceilalti. Dar in momentul in care ajungi la medalia de bronz si decizi la egalitate de puncte intre medalie si locul 4 atunci ma gandesc ca ar fi bine ca doi sportivi sa primeasca medalie de bronz. Dar asta trebuie ceruta la CIO si nu stiu daca vor fi de acord cu aceasta situatie", a spus Nadia Comaneci.

Ea considera ca actualul cod de punctaj este complicat si sustine ca ar trebui sa se revina intr-o anumita forma la nota 10. "Codul de punctaj se va schimba la fiecare patru ani pentru ca de fiecare data se gaseste ceva de schimbat. De revenit la nota zece, nu stiu daca se va reveni. Eu sper ca se va gasi o solutie sa readuca nota zece intr-un fel sau altul pentru ca aceasta nota apartine sportului. Actualul cod de punctaj este greu de explicat, e complicat si pentru mine", a mentionat ea.

Intrebata daca intentioneaza sa isi deschida o Academie de gimnastica in Romania, Nadia Comaneci a raspuns: "Lui Ilie Nastase i-au trebuit 20-30 de ani sa isi faca o academie de tenis. Daca incep si eu, probabil ca peste 20 de ani voi avea si eu una. Ilie sta mai mult in Romania, noi avem o academie de gimnastica in Oklahoma. Eu as vrea sa ajut masele, as munci sa comunic cu parintii si copiii sa se implice in sport. Avem nevoie de o masa mare de copii sa practice sportul".

Nadia Comaneci a fost prezenta, joi, la evenimentul de aniversare a unui an de activitate a Centrului Sportiv Educativ "MiniMe" care ii apartine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Bellu antrenor gimnastica Romania, #Nadia Comaneci gimnastica , #gimnastica