Nadia Comaneci: Iata adevarul despre fuga din Romania si Ceausescu

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 12:12
23741 citiri
Nadia Comaneci: Iata adevarul despre fuga din Romania si Ceausescu
foto: BBC

Fosta mare gimnasta Nadia Comaneci a acceptat sa vorbeasca deschis despre episodul in care a fugit din Romania si despre presupusa relatie pe care ar fi avut-o cu Nicu Ceausescu, fiul fostului dictator.

Prezenta in Elvetia, Nadia Comaneci a povestit pe larg amanunte din copilaria ei in raport cu regimul comunist. Desi in prima faza nu a fost afectata de comunism, trecerea anilor a facut-o pe Nadia Comaneci sa se gandeasca tot mai des la plecarea din tara.

"Eram destul de tanara si nu intelegeam ce se intampla in jurul meu. Nu ca nu imi pasa, dar pur si simplu nu conta. Odata cu inaintarea in varsta, am inceput sa ma intreb daca mai vreau sa traiesc in acele conditii, daca exista vreo solutie mai buna sau daca trebuie sa fiu fericita cu mediocritatea. Toata lumea putea alege. Multi oameni au ales sa plece, sunt multi romani care au fugit, doar ca nu erau asa cunoscuti ca si mine", a explicat Nadia Comaneci in Elvetia.

Episodul plecarii din Romania s-a produs in 1989 si, potrivit spuselor Nadiei, a fost o decizie de moment.

"In 1989 venise timpul sa plec. Decizia a fost dificila deoarece mi-a afectat familia. Am avut putin timp de gandire, dar, sincer va spun, mi-am urmat intuitia. Altcineva a venit cu ideea, eu doar am acceptat. Am ajuns la granita, am fugit printr-o zona interzisa si, dupa ce am ajuns in Ungaria, am traversat granita in Austria. A fost periculos, dar nu aveam alta alegere", a povestit "Zeita de la Montreal".

Plecarea din tara s-a produs extrem de rapid, ceilalti membri ai familiei Comaneci nestiind de intentiile Nadiei.

"Nu am putut sa le spun celor din familie ca voi pleca... Am plecat avand la mine doar hainele pe care le purtam in acea zi. Cu familia am luat legatura abia dupa revolutie", a punctat Nadia.

Fosta sportiva a mai relatat ca, dupa ce a parasit tara, a fost pusa sub urmarire de Securitate. Nadia a avut insa o modalitate prin care secretele ei au ramas bine ascunse.

"Nu stiam exact cine ma urmarea, dar stiam ca cineva face acest lucru. Pur si simplu ma duceam acasa, porneam radioul si il dadeam atat de tare incat nimeni din afara casei sa nu poata sa auda ce vorbesc", a dezvaluit Nadia Comaneci.

De asemenea, Nadia Comaneci a clarificat si presupusa relatie pe care ar fi avut-o cu Nicu Ceausescu, despre care s-a vorbit intens in ultimii ani.

"Nu-i adevarat ca as fi avut o relatie cu Ceausescu. Am intalnit acea familie doar o data in viata mea, cand am primit un premiu din partea partidului. Se intampla dupa Jocurile Olimpice din 1976", a subliniat Nadia Comaneci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Nadia Comaneci fuga Romania, #interviu Nadia Comaneci, #Nadia Comaneci relatie Ceausescu , #gimnastica