Nadia Comaneci iese la atac dupa scandalul Nassar

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 11:28
11215 citiri
Nadia Comaneci iese la atac dupa scandalul Nassar
Foto: Facebook/Nadia Comaneci

Fosta mare gimnasta romana Nadia Comaneci, care traieste in Oklahoma City, a cerut "schimbari drastice" in cadrul Federatiei Americane de Gimnastica (USA Gymnastics), zguduita de un scandal care l-a implicat pe Larry Nassar, fostul medic al lotului feminin de gimnastica artistica al Statelor Unite, condamnat la inchisoare pe viata pentru abuzarea sexuala a gimnastelor.

Campioane olimpice ca Simone Biles si Aly Raisman au acuzat federatia americana de profil si Comitetul Olimpic american ca ani la randul au ignorat plangerile facute de sportive si cererile lor de a fi protejate, relateaza Reuters.

Conducerea USA Gymnastics a demisionat saptamana trecuta din cauza presiunii puse de Comitetul Olimpic al Statelor Unite, iar in prezent se desfasoara anchete in cadrul ambelor organisme.

"E nevoie de schimbari drastice in USA Gymnastics si noi reguli trebuie sa fie implementate pentru siguranta sportivilor", a declarat Comaneci (56 de ani) pentru Reuters, fara a preciza, insa, ce masuri s-ar impune.

Nadia a mentionat ca vorbeste din afara fenomenului, ca o persoana careia ii pasa de siguranta copiilor.

"Pot spune doar ca e nevoie de o schimbare, o schimbare care sa puna pe primul plan siguranta copiilor", a mai spus multipla campioana olimpica.

Larry Nassar, 54 de ani, a fost condamnat saptamana trecuta, de un tribunal din Michigan, la pana la 175 de ani de inchisoare pentru abuzarea sexuala a mai multor gimnaste. O sentinta pentru acuzatii similare va fi anuntata saptamana aceasta, de catre un alt tribunal din Michigan.

"Imi pare foarte rau pentru tinerele care au fost abuzate si le admit curajul de a vorbi public despre asta", a mai spus Comaneci, care a facut istorie in 1976 la Jocurile Olimpice de la Montreal, cand a devenit prima gimnasta notata cu 10 la o Olimpiada.

Nadia, care a fugit din Romania in 1989, inaintea caderii regimului comunist, conduce, impreuna cu sotul sau Bart Conner, si el fost campion olimpic la gimnastica, o academie de gimnastica in Oklahoma.

Comaneci a mai spus ca acum atentia trebuie sa se concentreze asupra victimelor lui Nassar: "E important sa li se faca dreptate si sa primeasca sustinerea de care au nevoie. Parintii trebuie sa isi stie tot timpul copiii in siguranta in orice mediu sportiv".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Nadia Comaneci scandal Nassar, #Nadia Comaneci gimnastica SUA , #gimnastica