Nadia Comaneci: Ma simt ca o regina

Duminica, 01 Mai 2011, ora 21:15
5066 citiri
Nadia Comaneci: Ma simt ca o regina

Multipla campioana la gimnastica Nadia Comaneci a afirmat ca trecerea anilor nu a facut-o sa uite dragostea pentru sport.

"Chiar daca am aproape 50 de ani, ma simt in continuare ca o regina. Mi se spune in continuare 'Domnisoara 10', am ramas in memoria tuturor", a spus Nadia Comaneci pentru TG1.

In acest an se implinesc 35 de ani de la nota 10 pe care a primit-o la Olimpiada de la Montreal, insa Nadia Comaneci isi aduce aminte cu placere de cel mai fericit moment din cariera sa.

"Cand am aterizat, ovatiile publicului aproape ca m-au surzit. Judecatorii au decis sa imi acorde nota zece, dar a durat ceva timp, pentru ca tabela electronica suporta doar trei cifre. Apoi am primit nota 1.00 si am zambit. Unu! Era nota cea mai mica! Am trait o emotie foarte puternica, dar intr-un mod amuzant", a povestit Nadia.

Fosta gimnasta explica si motivul pentru care crede ca urmasele sale nu i-au calcat pe urme.

"Nu, nu am avut o succesoare. Fiecare generatie are simbolurile ei. Inaintea mea a fost Olga Korbu, apoi eu, si tot asa. Nu cred ca o fata vine la gimnastica cu gandul sa fie ca mine sau ca altcineva. Gimnastica este o disciplina individuala", a explicat Nadia Comaneci.

Nadia Comaneci s-a retras din activitate in 1981, avand in palmares 16 medalii de aur la Olimpiade, Campionate Mondiale si Europene.

Eveniment Quarterly Report

Congres extraordinar al AUR la Alba Iulia pe 2 decembrie. Partidul discută strategia pe 2024
Congres extraordinar al AUR la Alba Iulia pe 2 decembrie. Partidul discută strategia pe 2024
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate elemente organizatorice şi strategia...
Analiză - Poliția: de la Mihai Chițac la Cătălin Predoiu
Analiză - Poliția: de la Mihai Chițac la Cătălin Predoiu
Fuga din țară a primarului din Baia Mare Cătălin Cherecheș, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, readuce în actualitate slăbiciunile și complicitățile cu...
#Nadia Comaneci , #gimnastica