Nadia Comaneci prevede un dezastru in gimnastica romaneasca

Luni, 13 August 2012, ora 10:53
6417 citiri
Nadia Comaneci prevede un dezastru in gimnastica romaneasca

Nadia Comaneci, cea mai valoroasa gimnasta a Romaniei, crede ca acest sport are un viitor sumbru in tara noastra, daca nu se vor face investitii masive in cel mai scurt timp.

Nadia dezvaluie ca antrenorii romani nu mai activeaza in tara ci prefera sa plece in strainatate, acolo unde sunt platiti si respectati pe masura valorii lor.

"Problema porneste de la baza, unde nu mai avem antrenori. Acestia activeaza in SUA, Anglia, Italia, iar noi am ramas fara acesti oameni care se ocupau de copii. In Romania nu se mai investeste in baze. Spre exemplu, in sala de la Onesti, unde m-am format, ploua! Pur si simplu, exista riscul electrocutarii si nu se face nimic. Nu se gaseste un investitor macar pentru a o mentine la un nivel acceptabil", a spus Nadia in Ziarul Ring.

"Zeita de la Montreal" nu crede ca o eventuala ramanere a cuplului Bellu - Bitang in fruntea lotului olimpic ar garanta succesul la Olimpiada din 2016 pentru ca Romania nu mai are sportivi care sa fie antrenati.

"Nu stiu ce sa spun acum, insa nu ma pot abtine sa ma intreb: daca vor sa continue, pe cine vor antrena? Asta in conditiile in care nu mai avem nimic in spate. Cum putem sa facem atunci performanta si sa ne batem cu marile forte? Si la Londra, pana la urma, am avut o echipa carpita. Cum am fi aratat fara revenirea lui Izbasa si a lui Ponor? Am avut noroc, pentru ca ele au tinut echipa. Cea mica, Larisa, nu si-a dat seama ce s-a intamplat acolo. Este un talent innascut, mai are timp de o Olimpiada. Acum a fost prea mica pentru tensiunea de la Londra. Nu poti sa faci un plan pentru un ciclu olimpic cu 10-15 gimnaste."

Nadia Comaneci crede ca Romania a avut o prestatie buna la Olimpiada de la Londra si avertizeaza ca lucrurile vor merge din rau in mai rau daca nu vom avea investitii consistente in sport.

"Este un rezultat bun tinand cont de cat se investeste in sportul romanesc. Avem o masa foarte mica de copii care fac sport in comparatie cu Statele Unite sau China. Uitati-va la Marea Britanie, care timp de opt ani a investit in gimnastica si a avut rezultate abia acum. Daca nu investesti, nu trebuie sa ai pretentii. Cu baza pe care o avem si cu numarul de copii care fac sport, cred ca noua medalii inseamna un rezultat onorabil."

Romania se intoarce de la Jocurile Olimpice, editia 2012, cu 9 medalii. Trei dintre acestea au fst obtinute la gimnastica, un aur (Sandra Izbasa - sarituri), un argint (Catalina Ponor - sol) si un bronz, in proba pe echipe.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Nadia Comaneci dezastru gimnastica Romania, #medalii gimnastica Romania Olimpiada 2012, #Bellu Bitang Olimpiada 2012 , #gimnastica