Nadia Comaneci: Nu noi facem istorie, pur si simplu asa se intampla

Vineri, 17 Octombrie 2008, ora 13:48
11842 citiri
Nadia Comaneci: Nu noi facem istorie, pur si simplu asa se intampla
Foto: El Pais

La aproape douazeci de ani de la fuga ei din Romania, marea campioana Nadia Comaneci marturiseste ca cel mai greu i-a fost sa isi paraseasca familia si continua sa refuze sa faca dezvaluiri despre tratamentul la care a fost supusa in tara de catre familia fostului dictator Nicolae Ceausescu.

Nadia a povestit intr-un interviu pentru cotidianul spaniol "El Pais" diverse aspecte din copilaria ei, a vorbit deschis despre familia ei si despre conditiile grele de viata din Romania de dinainte de 1989.

In schimb, Nadia si-a amintit cu multa emotie de prima nota de zece din istoria gimnasticii, primita de ea la Olimpiada de la Mondial, despre care a spus ca nu o va uita niciodata.

"Nu ma uitam la panoul de afisaj, ma gandeam doar ca exercitiul imi iesise mai bine ca la antrenamente. A fost un moment de confuzie, s-a produs rumoare in sala. Nu intelegeam ce se intampla. Nu noi facem istorie, pur si simplu asa se intampla", a declarat cu modestie eroina gimnasticii romanesti.

Acum, Nadia este o femeie implinita de 46 de ani, hotarata si foarte combativa. Tine conferinte in intreaga lume pentru manageri si lideri in devenire carora le impartaseste din secretele succesului sau. Traieste in Oklahoma, alaturi de sotul ei, fostul gimnast Bart Conner, si fiul lor, in varsta de doi ani si patru luni, Dylan Paul.

Fosta gimnasta spune si ca ii place foarte mult sa calatoreasca deoarece se simte cetatean al intregii lumi. Ii place sa isi revada orasul natal Roman si viziteaza des Bucurestiul. Din cand in cand petrece cateva zile de vacanta la locuinta pe care o detine in Los Angeles, la Venice Beach, unde din cand ii intalneste uneori pe George Clooney sau Richard Gere.

Nadia nu pregeta sa se implice si in actiuni de binefacere. "Intotdeauna am facut mai mult decat mi s-a cerut", marturiseste Nadia care recunoaste ca de la gimnastica a invatat ca "scoate ce-i mai bun din tine" si ca "nimic nu este imposibil".

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Nadia Comaneci, #montreal, #nota 10, #binefacere , #stiri Nadia Comaneci