Premierul Israelului strânge relațiile cu Putin: Legătura neștiută dintre Rusia și poporul evreu VIDEO

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 00:30
3848 citiri
Premierul Israelului strânge relațiile cu Putin: Legătura neștiută dintre Rusia și poporul evreu VIDEO

Naftali Bennett, prim-ministrul Israelului, și-a continuat periplul mondial, după vizita sa la Casa Albă de la sfârșitul lunii august. Acum, premierul a căutat să-și strâgă relațiile cu Vladimir Putin, președintele Rusiei, la prima întâlnire oficială dintre cei doi lideri, desfășurată la Soci.

Meeting-ul a fost ”un succes absolut” pentru Bennett, consideră presa israeliană, susținând că întrevederea a fost ”printre cele mai calde și mai intime din acest deceniu”, conform declarației lui Ze’ev Elkin, ministrul Locuințelor, un membru al delegației Israelului, la briefing-ul cu ziariștii din țara sa, scrie The Times of Israel.

Întâlnirea trebuia să țină două ore, dar ea a durat cinci ceasuri, ceea ce demonstrează că cei doi lideri au discutat pe larg toate problemele de interes comun. În afară de subiectele urgente, era clar că ambii lideri trebuiau să arate că lucrurile se desfășoară ca de obicei în realitatea politică post-Netanyahu a Israelului.

Vladimir Putin a subliniat faptul că legătura Rusiei cu Israelul este ”unică”, spunând că aceasta s-a bazat pe ”o adâncă conexiune între cele două popoare”. Bennett a răspuns, afirmând că un milion de vorbitori de limba rusă trăiesc în țara sa.

Aproximativ 15% dintre evreii de astăzi au fost dintre cei care au părăsit Uniunea Sovietică sau descendenți lor, făcând Israelul casa celei mai mari minorități vorbitoare de rusă, din afara Europei de Est.

”Pot să vă spun, în numele cetățenilor Israelului, că vă considerăm un prieten adevărat al poporului evreu”, a spus Bennett. Cei doi lideri au discutat despre războiul din Siria și despre eforturile de a opri programul nuclear al Iranului.

Israelul susține că Iranul și forțele susținute de această țară s-au înrădăcinat în Siria, precum și la granița de nord a Israelului cu Libanul, unde aceștia au furnizat arme și provizii mișcării Hezbollah.

Partea rusă dorește să aibă o colaborare fructuoasă cu noul cabinet israelian, Vladimir Putin salutând ”relațiile destul de bune comerciale și de încredere”, pe care le-a avut cu Netanyahu și și-a exprimat speranța că ele vor continua sub conducerea lui Bennett.

Citeste si:
Vladimir Putin va fi invitat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, în ciuda interdicțiilor aplicate delegației Rusiei
Vladimir Putin va fi invitat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, în ciuda interdicțiilor aplicate delegației Rusiei
Preşedintele rus Vladimir Putin se numără printre cei câțiva demnitari invitați la Jocurile Olimpice de Iarnă din China. Preşedintele american Joe Biden, care probabil nu ar fi fost...
Vladimir Putin, revaccinat împotriva Covid-19. Anunțul sec al președintelui Rusiei
Vladimir Putin, revaccinat împotriva Covid-19. Anunțul sec al președintelui Rusiei
Preşedintele rus Vladimir Putin a fost revaccinat împotriva Covid-19, a declarat acesta duminică, 21 noiembrie, citat de agenţiile ruse de presă, transmite Reuters. Putin a spus în iunie...