Naomi Osaka revine în forță: ce și-a propus după ce a trecut peste problemele de sănătate mintală

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 13:23
1453 citiri
Naomi Osaka revine în forță: ce și-a propus după ce a trecut peste problemele de sănătate mintală
Naomi Osaka FOTO facebook

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, fostă număr unu mondial, care nu a mai apărut in circuitul WTA de mai bine de un an, şi-a afişat vineri ambiţia de a reveni în prim-plan în 2024, prin participarea la Jocurile Olimpice de la Paris şi câştigarea altor titluri de Mare Şlem, informează AFP.

"Îmi doresc clar să câştig alte turnee de Grand Slam, punând accentul pe Roland Garros şi Wimbledon (pe care ea nu le-a câştigat niciodată - n.red.) şi să particip şi la Jocurile Olimpice de la Paris", a declarat Osaka pentru postul de televiziune NHK.

Ea a adăugat că este în acelaşi timp "nervoasă", "fericită şi nerăbdătoare" faţă de ideea de a încerca această revenire în prim-plan, care va începe cu o participare la turneul WTA 500 de la Brisbane (Australia), la finele lunii decembrie, o săptămână înaintea startului primului turneu de Mare Şlem al sezonului, Australian Open.

Naomi Osaka, în vârstă de 26 de ani, a explicat în continuare că şi-a propus să-şi îmbunătăţească jocul. "În timpul primului capitol al carierei mele, am reuşit să fiu doar eu însămi, să joc din instinct. Astăzi cred că vreau să fiu cineva care înţelege mult mai bine jocul", a precizat japoneza.

Câştigătoarea a patru titluri de Mare Şlem, între 2018 şi 2021, jucătoarea niponă a ocupat primul loc mondial în 2019. De asemenea, ea a fost aleasă pentru a fi ultima purtătoare a torţei olimpice la JO de la Tokyo, în 2021.

Însă Naomi Osaka s-a confruntat ulterior cu probleme de sănătate mintală, apoi a decis să acorde prioritate vieţii sale private, dând naştere primului ei copil anul acesta în iulie. Absentă din circuit din septembrie 2022, ea a coborât sub locul 600 în clasamentul WTA.

În interviul acordat NHK, ea a afirmat însă că naşterea fiicei sale constituie un atu suplimentar în relansarea carierei sale.

"Nu am fost niciodată o persoană atrasă de ideea de a juca pentru mine însămi. Aşa că îmi place sentimentul de a avea responsabilitatea de a mă ocupa de Shai, de a o arăta lumii. Am un pic sentimentul că joc pentru ea", a subliniat Naomi Osaka.

Quarterly Report - Editia 4

Când se joacă super-meciul Nadal - Zverev, în primul tur la Roland-Garros
Când se joacă super-meciul Nadal - Zverev, în primul tur la Roland-Garros
Capul de afiş din primul tur de la Roland Garros, meciul dintre tenismanul spaniol Rafael Nadal, de paisprezece ori învingător pe zgura pariziană, şi germanul Alexander Zverev, numărul 4...
Dezastru pentru Novak Djokovic înainte de Roland-Garros. Sârbul n-a jucat nicio finală în 2024
Dezastru pentru Novak Djokovic înainte de Roland-Garros. Sârbul n-a jucat nicio finală în 2024
Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost învins vineri de cehul Tomas Machac, locul 44 mondial, în trei seturi, 6-4, 0-6, 6-1, în semifinalele turneului ATP 250 de la...
#Naomi Osaka, #Australian Open, #Roland Garros, #jocurile olimpice , #stiri tenis