Ce a spus Naomi Osaka după ce a fost spulberată de Iga Swiatek în finala de la Miami. "M-a făcut să plâng, dar nu mai vreau să plâng în public"

Duminica, 03 Aprilie 2022, ora 11:43
4459 citiri
Ce a spus Naomi Osaka după ce a fost spulberată de Iga Swiatek în finala de la Miami. "M-a făcut să plâng, dar nu mai vreau să plâng în public"
Naomi Osaka

Naomi Osaka a pierdut finala Miami Open, dar s-a arătat optimistă pentru viitor şi şi-a fixat obiective imediate şi unele îndrăzneţe pe teremen lung.

"Întotdeauna mi-am dorit să câştig acest turneu, aşa că mă simt tristă. Dar cred că pot păstra multe lucruri pozitive”, a spus japoneza după înfrângerea suferită, sâmbătă, cu 6-4, 6-0, în finala disputată cu poloneza Iga Swiatek, care va deveni, luni, numărul 1 mondial.

Osaka, fost lider WTA înainte de a cădea pe locul 77 mondial, pare să vadă capătul tunelului după perioada întunecată din ultimele luni, în care a trecut prin mai multe episoade de suferinţă pe terenuri. Ovaţionată cu căldură de public după meci, Osaka a recunoscut că i-au lacrimile.

"Aproape că m-a făcut să plâng, dar nu vreau să mai plâng în public. Aşa că m-am reţinut. Simt că oamenii au fost fericiţi să mă vadă jucând din nou sau doar să mă vadă fericită", a spus ea, potrivit AFP.

Japoneza, care urmează o terapie de câteva săptămâni, a spus că simte deja beneficiile.

"Nu sunt atât de dezamăgită pe cât aş putea fi după o astfel de înfrângere. În mod normal plângeam în vestiar, dar acum reuşesc să fiu puţin mai relaxată. Bănuiesc că este şi experienţa vieţii. În urmă cu câteva zile, sărbătorisem revenirea în Top 50. Întrucât nu mai vreau să iau nimic de la sine, vreau să continui să muncesc pentru a deveni o jucătoare mai bună şi o persoană mai bună", a spus jucătoarea 24 de ani, care s-a confruntat cu probleme psihice în trecut.

Japoneza are ca obiectiv imediat să ajungă pe un loc care să îi permite să fie cap de serie la Roland Garros.

"Voi încerca să iau foarte în serios acest sezon pe zgură, următorul meu turneu va fi la Madrid”, a spus ea, adăugând că vrea să urmărească videoclipuri cu Rafael Nadal pentru a vedea cum se mişcă tensimenul spaniol pe zgură.

"Scopul meu este să fiu cap de serie la Roland Garros. Şi până la sfârşitul anului, mi-ar plăcea să fiu în top 10. Apoi să redevin lider WTA anul viitor sau, să zicem, măcar în Top 5... Mă simt bine să alerg după ceva, mi-a lipsit asta", a zâmbit ea.

Naomi Osaka va urca pe locul 36 în clasamentul WTA care va fi publicat luni.

Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea a avut set și 5-3 în meciul cu Alexandra Eala, din Filipine, dar partida a ajuns în set decisiv. Sorana Cîrstea a trecut prin mari emoții în turul al doilea de la Mutua...
Cine a eliminat-o pe japoneza Osaka la WTA Madrid. Alte rezultate de joi
Cine a eliminat-o pe japoneza Osaka la WTA Madrid. Alte rezultate de joi
Jucătoarea niponă de tenis Naomi Osaka, fostă nr. 1 mondial la feminin, în prezent pe locul 197, a fost eliminată joi, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii...
#Naomi Osaka, #Naomi Osaka clasament WTA, #Naomi Osaka Miami, #Iga Swiatek , #stiri Naomi Osaka
Comentarii
Poza JeanB
JeanB
rank 5
Teodor Serban sarac cu vocabularul ca de obicei!