Naomi Osaka, a cincea tenismena calificata la Turneul Campioanelor

Sambata, 05 Octombrie 2019, ora 09:00
5037 citiri
Naomi Osaka, a cincea tenismena calificata la Turneul Campioanelor
Foto: Twitter / WTA

Tenismena japoneza Naomi Osaka, fosta lidera mondiala WTA, dubla castigatoare de Mare Slem in cariera, a devenit vineri a cincea sportiva care si-a obtinut calificarea matematica la Turneul Campioanelor.

Acest lucru a devenit posibil dupa victoria de vineri a lui Osaka in fata Biancai Andreescu, in sferturile de la Beijing, scor 5-7, 6-3, 6-4, desi nipona se vedea condusa la un moment dat cu 7-5, 3-1.

Dialog spumos intre Bianca Andreescu si Naomi Osaka la fileu, dupa meciul de la Beijing: Ai jucat senzational

WTA a anuntat dupa aceasta partida in mod oficial calificarea lui Osaka la Turneul Campioanelor de la Shenzhen, turneu care va incepe in China la finele lunii octombrie si care va reuni la start cele mai bune 8 sportive din acest an.

Osaka a strans deja 4636 de puncte si e sigura de locul sau in China, asa cum deja si alte 4 sportive sunt de ceva vreme calificate, e vorba de Ash Barty, Karolina Pliskova, Simona Halep si Bianca Andreescu.

Mai sunt 3 locuri de disputat pentru Shenzhen, iar punctajul care asigura calificarea este cel de 4525 de puncte. Petra Kvitova este pe locul 6 si are 4401, Svitolina ocupa locul 7 cu 3995, iar pe 8 in acest moment este Serena Williams cu 3935.

Dupa Beijing, mai are loc un singur turneu important pana la Turneul Campioanelor, e vorba de cel de la Moscova, de pe 14 octombrie incepand. Acolo este inscrisa si Simona Halep, dar ramane de vazut cat de grava este accidentarea sa de la spate, care a facut-o sa abandoneze la Wuhan si sa evolueze mult sub standardele sale la Beijing, unde a fost eliminata in turul II.

Castigatoarea Turneului Campioanelor poate incasa cel mai mare premiu din istoria tenisului, 4,5 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Naomi Osaka calificare Turneul Campioanelor, #Naomi Osaka merge la Shenzhen calificare , #stiri Naomi Osaka