Mafia italiana il vrea mort pe autorul cartii "Gomorra" pana de Craciun

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 14:53
6702 citiri
Mafia italiana il vrea mort pe autorul cartii "Gomorra" pana de Craciun

Politia din Italia analizeaza informatii potrivit carora mafia din Napoli intentioneaza sa-l asasineze pana de Craciun pe autorul cartii "Gomorra", care a stat la baza unui film de succes despre brutalitatea mafiei.

Roberto Saviano, in varsta de 29 de ani, traieste intr-un loc secret si este pazit de politie in permanenta in ultimii doi ani, de cand mafia a decis sa-l pedepseasca pentru imensiul succes al cartii, bazata pe propriile investigatii, precizeaza Reuters.

Cartea a fost vanduta in 1,2 milioane de exemplare in Italia si a fost tradusa in 42 de limbi. Acum ca a aparut si un film, candidat la Oscaruri, mafia este si mai nervoasa si vrea ca Saviano sa fie asasinat cat mai curand.

Ziarele italiene scriu ca celebrul clan Casalesi al mafiei din Napoli - suspectat pentru moartea a sase africani, ceea ce a dus la revolte ale imigrantilor - a adus amenintarea in faza "operationala" si vrea ca Saviano sa fie asasinat pana de Craciun. Sursa acestor informatii este un informator cu legaturi cu capul Camorra, Francesco Schiavone, cunoscut drept "Sandokan". "Am lansat o ancheta pentru a verifica aceste informatii", a declarat Franco Roberto, coordonator al unitatii locale antimafia.

Saviano a facut luni doi ani de cand traieste ascuns, vorbind la un post de radio despre relatia sa cu politistii, care i-au fost singura companie de cand a fost fortat sa-si paraseasca locuinta. "Multe dintre zile sunt groaznice", a spus Saviano, care uneori boxeaza cu garzile de corp. Scriitorul spune ca de fapt nu cartea a speriat capii mafiei, ci milioanele de oameni care au cumparat-o. "Cititorii sunt cei care i-au speriat pe capii mafiei, nu eu", a subliniat Saviano.

Citește și:
Dramă pentru un internațional român din Italia. A părăsit terenul în lacrimi
Dramă pentru un internațional român din Italia. A părăsit terenul în lacrimi
Echipa italiană Parma a dispus duminică, pe teren propriu, scor 2-0, de echipa Genoa, într-un meci contând pentru etapa a 23-a din Serie B. Valentin Mihăilă a avut probleme musculare....
Ce i-a răspuns Putin unui lider occidental care l-a întrebat dacă vrea să îl omoare pe Zelenski
Ce i-a răspuns Putin unui lider occidental care l-a întrebat dacă vrea să îl omoare pe Zelenski
Fostul premier israelian Naftali Bennett a jucat un rol de mediator la scurt timp după declanșarea invaziei în Ucraina, el fiind și unul dintre puținii lideri occidentali care s-a întâlnit...