Rromii din Napoli platesc taxa de protectie mafiei

Sambata, 03 Mai 2008, ora 14:37
2074 citiri
Rromii din Napoli platesc taxa de protectie mafiei

Rromii dintr-o suburbie a orasului Napoli sunt nevoiti sa plateasca 50 de euro pe luna Camorrei, pentru a avea dreptul sa traiasca in baraci improvizate, printre gunoaie si sobolani, uneori chiar sub cerul liber, relateaza sambata cotidianul La Repubblica in pagina sa electronica, citat de NewsIn.

Conditiile impuse rromilor din zona sunt clare. Ei pot cersi, fura din apartamente si controla micile gropi de gunoi neautorizate, dar trebuie sa ramana la periferie.

Clanul mafiot care domina Ponticelli, periferia de est a Napoli, situata la sapte kilometri de centrul orasului, cere taxa de protectie si romanilor de etnie roma din aceasta zona. Aici nu exista o tabara de romi propriu-zisa, ci sute de baraci si locuinte mici raspandite, unde traiesc aproximativ 1.500 de persoane.

Bucati mari de panza feresc baracile de privirile strainilor. Sunt construite din deseuri - saltele vechi, plasa, bucati de lemne si azbest. Nu au nici apa sau nici curent electric si sunt despartite una de cealalta de fumul de la gunoaiele aprinse.

Pentru a avea putea locui pe aceasta bucatica de pamant, langa o groapa ilegala de gunoi, familiile de romi platesc o taxa Camorrei. "Noi ne vedem de treburile noastre si este bine pentru toata lumea", explica Ania, in varsta de 22 de ani, mama a trei copii, care gateste intr-un cuptor din tabara.

Citeste si:
Transfer de răsunet pentru PSG. Cine va semna cu bogații Franței
Transfer de răsunet pentru PSG. Cine va semna cu bogații Franței
Mijlocaşul Fabian Ruiz (Napoli) ar putea ajunge la Paris Saint-Germain, anunţă presa franceză. În vârstă de 26 de ani, jucătorul va semna un contract până în 2026. El joacă la...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...