Stanga italiana condamna episoadele violente vizand rromii din Ponticelli

Vineri, 16 Mai 2008, ora 10:35
1067 citiri
Stanga italiana condamna episoadele violente vizand rromii din Ponticelli

Filiala din Ponticelli a Partidului Democrat (PD, de centru-stanga) a condamnat episoadele violente care au vizat rromii din acest cartier de la periferia Napoli, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul formatiunii.

"Dupa cum dovedesc si nenumaratele declaratii din ultimele zile ale reprezentantilor institutiilor, publicate de ziarele locale, PD din Ponticelli a condamnat si condamna episoadele de violenta si de intoleranta care au avut loc in aceste zile", conform textului.

"Prin reprezentantii sai, alesi in administratia locala, (PD - n. red.) a semnalat de nenumarate ori, inainte sa aiba loc faptele groaznice din aceste zile, situatia dramatica si exploziva din acest cartier", adauga formatiunea.

Cel putin doua tabere de tigani au fost tinta unor atacuri cu cocteiluri Molotov care au declansat incendii, marti si miercuri, la periferia orasului Napoli, din sud, dupa ce o tanara roma a fost arestata weekendul trecut pentru tentativa de rapire a unui bebelus italian.

Politia a fost nevoita sa procedeze la evacuarea taberelor ilegale ale romilor din Napoli. Nimeni nu a fost ranit, dar incidentul a generat temeri ca populatia va incerca sa-si faca singura dreptate.

Seful politiei din Roma, Carlo Mosca, a spus ca un asemenea comportament este inacceptabil. "Strainii nu sunt dusmani", a subliniat el.

Organizatiile catolice Caritas si Sant'Egidio, care furnizeaza de multi ani ajutor alimentar, medical si social romilor, i-au ajutat pe acestia sa plece, adapostindu-i noaptea intr-o scoala din cealalta parte a cartierului.

Comunitatile romana, bengaleza, senegaleza, srilankeza si kurda vor organiza vineri, la Roma o manifestatie impotriva pachetului de siguranta pe care urmeaza sa il adopte Guvernul italian miercuri si impotriva directivei UE privind imigrantii si repatrierile.

In timpul campaniei electorale, dreapta italiana a exploatat mai multe incidente violente pentru care au fost invinovatiti romani si a avut un discurs axat pe securitate.

Liga Nordului, aliata a premierului Silvio Berlusconi, a asociat constant criminalitatea cu imigratia clandestina.

Abia numit, noul Guvern de la Roma a anuntat ca pregateste un "plan de securitate" ce prevede obligatia unui venit minim legal si a unei locuinte decente pentru un migrant, in caz contrar fiind repatriat in tara de origine, o dispozitie ce ii vizeaza in primul rand pe nomazi.

Purtătorul de cuvânt al Meta, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, pentru „apărarea terorismului”. Facebook şi Instagram au fost interzise din 2022
Purtătorul de cuvânt al Meta, condamnat în Rusia la şase ani de închisoare, în lipsă, pentru „apărarea terorismului”. Facebook şi Instagram au fost interzise din 2022
Un tribunal militar din Moscova l-a condamnat luni pe purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, Andy Stone, la şase ani de închisoare, pentru ”apărarea publică a terorismului”, un verdict...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#stanga, #italiana, #condamnare, #episoade, #violente, #rromi , #stiri Napoli