NASA a desigilat o capsulă a timpului de pe Lună din 1972: Totul a fost ținut în secret 50 de ani VIDEO

Sambata, 07 Mai 2022, ora 00:55
7371 citiri
NASA a desigilat o capsulă a timpului de pe Lună din 1972: Totul a fost ținut în secret 50 de ani VIDEO
Mostre ținute departe de ochii lumii, de pe Lună din 1972, au fost desigilate FOTO / Space

Oamenii de știință de la Agenția Spațială americană NASA au avut o experiență excepțională după ce au desigilat o adevărată capsulă a timpului de acum 50 de ani, din timpul misiunii pe Lună, Apollo 17.

Experții au putut studia mostre de pe satelitul nostru natural, care au fost ținute congelate cinci decenii, la o temperatură de minus 20 de grade Celsius.

Proba de pe Lună a stat depozitată la rece, într-o instalație specială de la Centrul spațial Johnson al NASA de la Houston, dar recent ea a fost transportată la facilitatea Goddard Space Flight din Mayland, potrivit Phys.

”Am început acest proiect încă din anul 2018 și au fost multe provocări tehnice, pe care a trebuit să le depășim pentru a ajunge în acest punct”, a spus Julie Mitchelll, inginer la NASA.

Ea a adăugat că mutarea acestor mostre prețioase de pe Lună de acum 50 de ani, ținute departe de ochii lumii, care sunt foarte fragile, a servit ca o repetiție pentru modul de manipulare și mutare a viitoarelor probe lunare.

Înainte de a pleca spre Goddard, probele trebuiau procesate, în timp ce erau congelate. Au fost manipulate cu mănuși groase, într-o cutie transparentă, care a fost păstrată la minus 20 de grade Celsius.

Apoi, mostrele au fost împărțite și expediate la Goddard, ”în răcitoare cu gheață carbonic”, înainte de a fi depozitate într-un nou congelator.

Oamenii ar putea fi extratereștri: Descoperirea provenită din altă lume VIDEO

”Credem că unii dintre aminoacizii din solurile lunare s-ar fi putut forma din moleculele precursoare, care sunt niște compuși mai mici, mai volatili, cum ar fi formaldehida sau cianura de hidrogen”, a spus Jamie Elisa, cercetător la Goddard al NASA.

”Munca noastră ne permite să folosim gazele nobile, cum ar fi argonul, heliul, neonul și xenonul, pentru a măsura durata de expunere a unei probe la razele cosmice, iar acest lucru ne poate ajuta să înțelegem istoria acestei probe.

Astronomii anunță o descoperire extraordinară: Secret dezvăluit de Observatorul Spațial european VIDEO

Când te gândești la felul în care aceste mostre au venit din altă lume, cât de departe au călătorit și la istoria sistemului solar pe care au păstrat-o în interiorul lor, acest fapt îmi străfulgeră mintea”, a spus Natalie Curran, cercetător la NASA.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#NASA, #roca lunara, #mostre, #misiune NASA, #misiune Apollo Luna, #Apollo 17, #Luna, #NASA misiune Luna , #fenomen
Comentarii
S
SidneyCratier
rank 1
Grijă la bâzzdăâganiile alea..din Life. Calvin..Gucci..celulică ăla