NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO

Joi, 25 Aprilie 2024, ora 01:45
26180 citiri
NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
NASA este în delir, după ce a primit un mesaj de la Voyager 1 FOTO: Live Science

Descoperirile științifice legate de univers au demonstrat că acestea sunt practic fără limite, iar omenirea este entuziasmată atunci când primește noi vești de dincolo de lumea noastră. Acum, NASA este în delir, după ce a primit un mesaj extraterestru de la distanța de 24 de miliarde de kilometri de Pământ de la sonda spațială Voyager 1.

Sonda spațială a agenției americane NASA, denumită Voyager 1, este cel mai îndepărtat obiect de Pământ, creat de omenire în istoria sa, ea fiind lansată de aproape 50 de ani în univers, în 1977, potrivit Daily Mail.

Voyager 1 începe să transmită din nou date utilizabile pentru prima dată în cinci luni, după o pauză neagră, când experții NASA credeau că au pierdut-o definitiv în spațiul intrastelar.

Risc crescut de moarte prematură: 2 reguli neștiute legate de consumul de cafea și statul pe fotoliu, descoperite în SUA

Cu toate acestea, în noiembrie a avut loc o eroare care a făcut ca datele navei spațiale despre mediul său și sănătatea propriilor sisteme să fie de neînțeles pentru oamenii de știință de la NASA care o monitorizează.

Faimos pentru fotografii cu Jupiter, Saturn și lunile lor, Voyager 1 a returnat comunicații lizibile pe 20 aprilie, confirmând că încă navighează în siguranță în spațiul cosmic. Contul oficial de Twitter al NASA pentru ambarcațiune a postat un tweet liniștit în semn de sărbătoare: „Bună, eu sunt. - V1'.

Contul a distribuit, de asemenea, un tweet de pe contul oficial al Jet Propulsion Laboratory al NASA, care arată o imagine a oamenilor de știință încântați care aplaudă cu bucurie la cel mai recent set de date al Voyager 1.

„Pentru prima dată din noiembrie, Voyager 1 returnează date utilizabile despre starea de sănătate și starea sistemelor sale de inginerie la bord”, a explicat acesta. „Următorul pas: permiteți navei spațiale să înceapă să returneze din nou datele științifice”.

O țară, cea mai mare creștere a înarmărilor din lume: Depășește SUA, Rusia, China, Marea Britanie și Germania

Echipa de zbor Voyager a urmărit eroarea din noiembrie până la o defecțiune a unui singur cip în „subsistemul de date de zbor” (FDS) – partea responsabilă pentru trimiterea datelor înapoi pe Pământ.

Semnalul NASA face 22,5 ore până la Voyager 1

Cipul spart conținea o parte din codul computerului necesar pentru transmiterea datelor funcționale. „Pierderea acelui cod a făcut ca datele de știință și inginerie să fie inutilizabile”, a spus NASA într-un comunicat luni. „In imposibilitatea de a repara cipul, echipa a decis să plaseze codul afectat în altă parte în memoria FDS”.

Voyager 1 se află la aproximativ 15 miliarde de mile (24 de miliarde de kilometri) de Pământ, așa că rezolvarea problemelor de pe ambarcațiune este o provocare uriașă. Acum este atât de departe încât durează douăzeci și două de ore și jumătate pentru ca un semnal să acopere distanța imensă.

Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO

Cu toate acestea, experimentul de cod al echipei a funcționat și datele au început să fie din nou citite. „Găsirea de soluții la provocările cu care se confruntă sondele implică adesea consultarea documentelor originale, vechi de zeci de ani, scrise de ingineri care nu au anticipat problemele care apar astăzi”, a declarat NASA în decembrie, după descoperirea erorii.

„În următoarele săptămâni, echipa se va muta și va ajusta celelalte porțiuni afectate ale software-ului FDS”, a spus NASA în declarația sa actualizată luni. „Acestea includ porțiunile care vor începe să returneze date științifice”. Voyager a fost primul obiect creat de om care a părăsit sistemul nostru solar și a intrat în spațiul dintre stele.

Este renumit pentru că a returnat una dintre cele mai venerate imagini astronomice din toate timpurile – Punctul Albastru Pale, care arată planeta noastră ca un bob de praf în vastitatea spațiului.

Putin dă un avertisment dur Europei: Pregătim o lovitură dureroasă pentru voi, dacă faceți mutarea asta

Ambele sonde Voyager au fost lansate de la Cape Canaveral din Florida în 1977 – cu Voyager 2 plecând cu 15 zile mai devreme decât 1 (Voyager 2 – 20 august 1977, Voyager 1 – 5 septembrie 1977). Au depășit sistemul solar cu mult, însă, călătoresc de 46 de ani. Au fost lansate pentru a explora toate planetele gigantice ale sistemului nostru solar exterior – Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun; 48 dintre lunile lor; și sistemul unic de inele și câmpuri magnetice pe care acele planete îl posedă.

NASA a recunoscut că puternica misiune Voyager nu poate continua pentru totdeauna. Cu toate acestea, echipa speră să păstreze instrumentele necesare pentru a transmite date despre mediul său până cel puțin în 2025.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#NASA, #voyager, #misiune NASA, #Voyager iesire sistem solar, #Voyager sistem solar, #sonda spatiala Voyager NASA , #stiri externe