Analiza Tradeville Stabilizarea globala: un balon in cautarea acului

Luni, 06 Iulie 2009, ora 11:55
1424 citiri
Analiza Tradeville Stabilizarea globala: un balon in cautarea acului

Pe parcursul celui de-al doilea trimestru al acestui an, cei mai importanti indici compoziti ai bursei americane de actiuni Dow Jones Industrial Average, S&P 500 si Nasdaq Composite au castigat 11%, 15% si respectiv 20%. Cea mai populara masura a volatilitatii bursei americane de actiuni, indicele VIX a pierdut 40%.

Indicele compozit al dinamicii burselor europene de actiuni, Dow Jones STOXX 600, a castigat 17%. Indicele compozit al bursei nipone de actiuni, Nikkei 225, a castigat 23%. Cele mai importante aprecieri in randul burselor de actiuni din economiile emergente au fost realizate in Ungaria (70%) si India (63%).

Pe bursele internationale de marfuri, pretul petrolului a castigat 41%. Pretul cuprului s-a apreciat cu 22%.

In aceeasi perioada, indicele compozit US Dollar Index al dinamicii dolarului american in fata unui cos alcatuit din valutele celor mai importanti parteneri comerciali ai Statelor Unite a pierdut peste 6%.

Astfel, al doilea trimestru a fost indicativ pentru stabilizarea net favorabila cumparatorilor pe bursele internationale de actiuni si de marfuri, dar si pentru deprecierea generalizata a dolarului american si a yenului japonez - ipoteze pe care le-am introdus la inceputul primaverii.

Cu datele observabile la acest moment, insa, raman consecvent aprecierii pe care am facut-o la inceputul lunii iunie: riscurile cresc ca premisele pozitive pe care publicul le-a aplaudat furtunos pe parcursul lunilor recente - inclusiv un reviriment economic puternic si sustenabil in China - sa fi fost deja integrate in cotatii si chiar exagerate, ceea ce lasa deschisa posibilitatea unor corectii negative ale burselor internationale de actiuni si de marfuri. Intr-un asemenea context, dolarul american si yenul japonez au sansa de a recupera o parte a terenului pierdut in fata celorlalte valute majore.

NOTA: Acest material are exclusiv un scop pur informativ, neconstituind o recomandare de a tranzactiona in oricare din pietele financiare mentionate. Tranzactiile in marja presupun riscuri financiare semnificative. Tradeville SA nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza informatiilor prezentate.

Datele utilizate pentru redactarea materialului au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu exista nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Tradeville este noul nivel Vanguard. In spatele acestei transformari a firmei de brokeraj stau 14 ani de expertiza bursiera, inovatie tehnologica, transparenta si permanenta comunicare cu clientii, concretizate prin leadership in tranzactionarea on-line in Romania.

O platforma integrata de tranzactionare si extinderea regionala in Europa de Est reprezinta oferta pe care Tradeville o face investitorilor. Ne puteti accesa la

www.tradeville.eu si, in continuare, la www.vanguard.ro.

Mihai Nichisoiu

Analist piete internationale

Tradeville S.A.

V-a placut acest material si doriti sa aflati mai multe despre pietele financiare globale?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#analiza Tradeville, #stabilitate globala, #burse de marfuri, #Dow Jones STOXX 600 , #indice Nasdaq