Bursele americane inchid fara o directie clara

Sambata, 11 Octombrie 2008, ora 08:13
1976 citiri
Bursele americane inchid fara o directie clara

Piata americana de capital a inchis fara o tendinta clara o sedinta marcata de o volatilitate extrema, pe fondul debutului reuniunii G7 de la Washington, cu indicele Dow Jones in scadere cu 1,49% si cu Nasdaq in urcare cu 0,27%, relateaza AFP.

Astfel, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a pierdut 128 puncte, la 8.451,19 puncte, in timp ce indicele Nasdaq, predominant tehnologic, a castigat 4,39 puncte, la 1.649,51 puncte.

Indicele mai cuprinzator Standard & Poor's 500 a scazut cu 1,18%, la 899,22 puncte.

Actiunile Morgan Stanley si Goldman Sachs s-au depreciat semnificativ, dupa ce agentia de rating Moody's a anuntat ca le-ar putea cobori calificativele, reanimand ingrijorarile legate de modelul lor de afaceri.

Titlurile companiilor petroliere au tras si ele in jos piata, dupa ce petrolul s-a ieftinit cu 10% pana la un minim al ultimelor 13 luni, de sub 78 dolari/baril, pe fondul ingrijorarilor ca problemele economice de la nivel mondial vor afecta consumul.

Dupa sapte sedinte consecutive de scadere, in cursul carora Dow Jones a pierdut in total 21%, indicii au fost caracterizati de o "volatilitate incredibila", a spus Art Hogan, de la Jefferies.

Astfel, dupa ce au deschis in scadere cu 8% imediat dupa deschidere, indicii au trecut pe verde dupa mai putin de jumatate de ora, pentru ca sa recada la sfarsitul diminetii. In ultima jumatate de ora de tranzactionare, indicii au oscilat in jurul nivelului de echilibru.

Revenirile spectaculoase ale Dow Jones din debutul sedintei au fost primite cu strigate de bucurie si aplauze la bursa new-yorkeza, potrivit imaginilor retransmise de canalul de televiziune CNBC.

Exista zvonuri in piata ca G7 ar putea ajuta la calmarea crizei, "ceea ce a sustinut piata la sfarsitul sedintei", a declarat Mace Blicksilver, de Marblehead Asset Management, citat de AFP.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, #SUA, #inchidere , #indice Nasdaq