Wall Street a atins cel mai scazut nivel din ultimii 12 ani

Marti, 24 Februarie 2009, ora 12:40
1461 citiri
Wall Street a atins cel mai scazut nivel din ultimii 12 ani
Foto: Newsday

Wall Street a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii 12 ani, pe fondul ingrijorarii ca statul american nu va fi capabil sa redreseze sistemul financiar, sustin analistii.

Indicele industrial Dow Jones a scazut cu 3,40 de procente, Standard & Poor's 500 cu 3,47 de procente, iar Nasdaq Composite cu 3,71 de procente, acestea fiind cele mai scazute nivele de inchidere din primavara anului 2007, scrie Reuters.

Stirea despre posibila nationalizare a Citigroup, dar si despre faptul ca AIG ar putea fi fortata sa declare faliment, daca nu reuseste sa obtina fonduri in plus din partea statului american, sunt principalele motive pentru caderea bursei, potrivit analistilor.

Nivelul scazut a fost influentat si de caderea actiunilor unor companii majore. Astfel, IBM a pierdut cinci procente din valoarea titlurilor sale, ajungand a 84,37 dolari per actiune, iar Hewlett-Packard a pierdut 6,3 procente, pana la 29,28 dolari per actiune.

De asemenea, General Electric a ajuns la cel mai coborat nivel din ultimii 13 ani, pierzand 5,7 procente din valoarea titlurilor, in timp ce U.S. Steel a scazut cu 6,2 procente.

Apple a fost principala responsabila pentru caderea Nasdaq, pierzand cinci procente, titlurile sale valorand acum 86,95 dolari/actiune.

Capitalizarea Dow a cazut cu 77,1 miliarde de dolari luni, fiind cu 50 de procente mai mica decat cel mai inalt nivel cunoscut de indice, din octombrie 2007. Dow a pierdut aproximativ zece trilioane de dolari de la acea data, pana acum.

In acest an, Dow a scazut cu 18,9 procente, S7P 500 cu 17,7 procente, iar Nasdaq cu 12 procente.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#Wall Street, #Bursa americana, #Dow Jones, #nasdaq, #Standard Poor s , #Wall Street
Comentarii