Dialogurile Ziare.com: Asigurarea locuinței, primul scut în calea dezastrelor naturale

Familiile cu copii ar putea beneficia de reduceri de taxe. Proiectul de lege al PNL pentru creșterea natalității

Joi, 24 Martie 2022, ora 17:26
2733 citiri
Familiile cu copii ar putea beneficia de reduceri de taxe. Proiectul de lege al PNL pentru creșterea natalității
Datele INS arată că, anul trecut, s-au născut 180.000 de copii, față de 200.000 în 2020 FOTO Pixabay

Familiile cu copii și cei care au în întreținere una sau mai multe persoane ar putea beneficia de deduceri fiscale, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament de deputații PNL Mara Calista și Robert Sighiartău.

Potrivit Marei Calista, unul dintre obiectivele proiectului de lege este încurajarea natalității.

”Este nevoie de măsuri reale pentru încurajarea natalității în România. Tinerele familii au nevoie de ajutor și actuala propunere legislativă tocmai asta își propune. Să ofere stimulente financiare prin reducerea taxelor pentru a-i încuraja să își mărească familia. Am încredere că în cel mai scurt timp acest proiect va deveni lege, iar toți colegii din Parlament vor susține această propunere”, a scris aceasta pe Facebook.

Mara Calista subliniază că 2021 ”a reprezentat anul cu un minim istoric atunci când vorbim de cifre ale nataliității.”

Datele INS arată că, anul trecut, s-au născut 180.000 de copii, față de 200.000 în 2020. Anul 2021 este similar anului 2011, an marcat de criza economică, când s-au născut tot 180.000 de copii.

”În strânsă legătură cu modelele de încurajare a natalității de la nivelul statelor membre ale UE, dar și alături de pachetul de măsuri aferent stimulării creșterii natalității din România, mai ales în rândul familiilor active, sunt convinsă că prezentul proiect de act normativ este extrem de necesar și așteptat în rândul populației, proiect ce va avea un impact pozitiv asupra tinerelor familii”, a mai scris Mara Calista.

#natalitate, #PNL, #mara calista, #deduceri fiscale , #stiri PNL