Nati Meir: Ma simt ca un bebelus pe care femeia insarcinata trebuie sa-l dea afara

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 13:10
1632 citiri
Nati Meir: Ma simt ca un bebelus pe care femeia insarcinata trebuie sa-l dea afara
Foto: NatiMeir.ro

Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, repunerea pe rol a procesului in care Nati Meir a fost trimis in judecata pentru inselaciune, pentru audierea unor martori, termenul acordat fiind 26 august, potrivit reprezentantilor instantei. Meir, care se afla in inchisoare de noua luni, a declarat ca se simte ca "un bebelus pe care femeia insarcinata trebuie sa-l dea afara".

Procesul in care fostul parlamentar Nati Meir este acuzat de inselaciune va fi reluat in august de magistratii Tribunalului Bucuresti, desi pe 30 iunie instanta a ramas in pronuntare in acest dosar.

La termenul din 30 iunie al procesului, procurorul de sedinta a cerut instantei condamnarea lui Nati Meir pentru inselaciune, precum si plata prejudiciului adus celor opt persoane pagubite in acest caz.

La randul sau, avocatul lui Meir a solicitat judecatorului sa il achite pe fostul parlamentar PRM sau cel mult sa ii dea o pedeapsa minima cu suspendarea executarii.

Nati Meir a declarat in fata instantei ca doreste sa fie eliberat si ca are bani pentru a plati prejudiciul catre partile vatamate."Sunt in inchisoare de noua luni, ma simt ca un bebelus pe care femeia insarcinata trebuie sa-l dea afara. Am primit recent o mostenire de doua miliarde de dolari, dar am si un cont in banca de 96 de milioane de dolari. Sunt de acord sa le platesc oamenilor toti banii", a spus Meir.

Fostul politician a mai afirmat ca se gandeste sa scrie o carte despre experienta din puscarie si a promis ca nu se va mai implica niciodata in politica.

Meir: Nu o sa mai am treaba cu politica

"Jur ca nu o sa mai am treaba cu politica. Vreau sa stau acasa, cu familia mea si copiii mei", a incheiat Meir.

De asemenea, la termenul din 30 iunie al procesului, au fost audiati mai multi martori in dosar, fosti angajati ai lui Nati Meir, printre care secretara acestuia, soferul, consilierul juridic si contabilul. Toti au declarat in fata instantei ca au vazut sacul cu bani specimen in biroul lui Meir. Judecatorul a renuntat la audierea altor martori si a decis amendarea unuia cu suma de 250 de lei, pentru ca nu s-a prezentat la instanta.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti l-a trimis in judecata, pe 9 februarie, pe fostul deputat PRM Nati Meir, in stare de arest preventiv, in dosarul in care acesta este acuzat ca a inselat mai multe persoane, folosindu-se de calitatea sa de fost parlamentar si candidat la presedintia Romaniei.

Totodata, Nati Meir a fost condamnat, pe 2 martie, la o pedeapsa de 4 ani de inchisoare, cu executare, tot pentru inselaciune, in dosarul in care a fost trimis in judecata in 2006, dar hotararea nu este definitiva. De asemenea, Tribunalul a decis ca Meir sa fie obligat sa returneze catre 71 de persoane pe care le-ar fi inselat aproximativ 44.000 de lei, 40.000 de dolari si 5.400 de euro.

Instanta l-a mai obligat pe Meir sa plateasca catre Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), in solidar cu firma SC Orwalsam Trading SRL, peste 30.000 de lei. Meir va trebui sa achite si 70.000 de lei, cheltuieli de judecata catre stat.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Nati Meir proces, #Nati Meir arest, #nati meir, #Nati Meir puscarie , #stiri Nati Meir