Nati Meir si fiul sau, trimisi in judecata pentru trafic de influenta

Marti, 01 Iunie 2010, ora 16:12
956 citiri
Nati Meir si fiul sau, trimisi in judecata pentru trafic de influenta

DNA Galati a dispus trimiterea in judecata a lui Nati Meir si a fiului sau, Or Meir, ambii in stare de arest, pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta, dupa ce au pretins bani de la mai multe persoane, spunand ca pot interveni la judecatori de la TB Galati si ICCJ.

In 2008, Nati Meir, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a pretins de la o denuntatoare 50.000 euro, in schimbul influentei pe care sustinea ca o poate exercita asupra judecatorilor de la Tribunalul Galati, "pentru ca acestia sa dispuna revocarea masurii arestarii preventive si judecarea in stare de libertate a denuntatoarei, in dosarul penal in care fusese trimisa in judecata pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune".

De asemenea, potrivit rechizitoriului, in 2009 si 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului sau, Or Meir, a pretins suma totala de 65.000 euro de la cinci denuntatori, in schimbul influentei pe care sustinea ca o poate exercita asupra judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care solutionau doua dosare penale in care denuntatorii fusesera trimisi in judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat si inselaciune, respectiv complicitate la luare de mita, pentru a dispune revocarea masurii arestarii preventive si judecarea in stare de libertate si condamnarea la pedepse cu suspendarea executarii.

In 22 aprilie 2010, Or Meir a fost prins in flagrant, cand primea 20.000 de euro de la unul dintre denuntatori, drept avans din suma pretinsa de tatal sau.

Potrivit DNA, "in scopul disimularii faptelor de coruptie, la indemnul inculpatului Meir Nati, inculpatul Meir Or si cumparatorul de influenta denuntator au incheiat un contract de imprumut fictiv".

Pe 23 aprilie Tribunalul Galati a dispus arestarea preventiva a lui Or Meir, pentru o perioada de 29 de zile, iar la 28 aprilie aceeasi instanta a dispus arestarea preventiva a lui Nati Meir pe termen de 30 de zile. Pentru ambii Tribunalul Galati a dispus prelungirea arestarii preventive cu inca 30 de zile.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Galati. Acesta este al treilea dosar in care fostul deputat Nati Meir este cercetat, el fiind arestat prevetiv si intr-o alta cauza, pentru inselaciune.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#nati meir, #trafic influenta, #trimitere in judecata , #stiri Nati Meir